Styremøte denne uken avgjør Oslos skjebne som Volvo-havn

Volvo Ocean Race avgjør trolig om Oslo blir avslutningshavn for Volvo Ocean Race i 2012 denne uken.

Publisert

Før helgen var det intense forhandlinger på gang mellom Volvo Ocean Race og gruppen ledet av Norges Seilforbund som står bak den norske søknaden om å legge avslutningen av regattaen i 2011-2012 til Oslo. Etter det Seilas kjenner til har Oslo Kommune garantert for utgiftene ved havneanløpet med inntil 11 millioner kroner, et beløp som er vesentlig lavere enn hva man opprinnelig hadde håpet. Det er idag lite sannsynlig at det vil bli klart med en norsk båt i racet før Volvo kan ta stilling til den norske søknaden, noe som kan slå ut negativt for Oslo.

Samtdig vet vi at regjeringen i Irland stiller seg bak en søknad om at Irland igjen får et anløp av regattaen. Det foreligger en garanti på € 4 mill, gitt under forutsetning av at private stiller med en tilsvarende garanti og at det blir en irsk båt med i regattaen. Regjeringens garanti er på halve beløpet man stilte opp med da Volvo Ocean Race anløp Galway i den siste regattaen.

Les mer her

New Zealands Grant Dalton har gjort slutt på måneders spekulasjoner om Emirates Team New Zealands deltakelse i det neste Volvo Ocean Race.  Han sier nå at deltakelse blir for kostbart for laget som stadig har ambisjoner om å vinne tilbake America´s Cup, og at en jorden rundt seilas ikke er den treningen laget nå trenger.  Volvo Ocean Race har lenge vært et alternativ dersom America´s Cups fremtid forble fastlåst i rettsapparantet. Det er fryktet at Daltons beslutning dermed vil være spikeren i kisten for et havneanløp i Auckland for neste Volvo Ocean Race.

Les mer her 

Powered by Labrador CMS