Suksess for LodeStar i comeback

Eivind Melleby strutter av selvtillit etter Melges-bronse og seier i comeback regatta i Starklassen. Nå skal LodeStar gutta finpusse formen før VM

Publisert

Lagets pressekontakt Petrus Eide har send oss denne rapporten fra Miami:

Bra treningsleir

Målet med denne uken i Miami for Team LodeStar var å komme tilbake til gammel form samt teste kneet til Petter Mørland Pedersen. Nå kan vi konstantere at laget har fått gjort begge deler med godt resultat. De første dagene gikk med til å finne frem til gamle takter hva gjelder trim og teknikk. Siste delen av uken har gått med til regattatrening samt deltakelse i Schoonmaker Cup 2009.

- Når vi reiste over var vi veldig spente på kneet mitt, og jeg må selv innrømme jeg var en tanke pessimistisk. Men med veldig god hjelp fra Erik

Iversen fra Olympiatoppen har vi klart å finne balansen mellom beelastning og restitusjon hvilket gjør at jeg seilte denne helgen nesten uten smerter.

Nå kan det bare gå en vei sier en sprudlende Petter Mørland Pedersen.

Bra ”Come back”

Ett år har gått uten at de har seilt sammen i Star og prosjektet kan si at deres come back stod til bestått og litt til. I helgens seilar stilte 15 båter til start. Mange velrenomerte seilere og verdensmestere som Augie Diaz, Mark Strube and Magnus Liljedahl var å finne på startlinjen.

Første dag:

10-15 knop. Skyfri himmel dvs perfekte forhold. Gutta fant fort tilbake til den gamle gode tonen om bord og seilte inn 2-2-1. Det var veldig skiftende, men duoen klarte å treffe de fleste skiftene. De hadde også bra fart i kjerra, både oppover og nedover.

Dag to:

Lite vind, sol og varmt. I første race var LodeStar noe i utakt på første kryss men tjente båter og ble 4 i mål. Race nummer to ledet de fra start til mål etter en perfekt første kryss.

Bra støtteaparat.

Team LodeStar har tidligere slitt litt med å finne frem til riktig trener og støtte team. Dette treningsoppholdet har vært helt topp. Trener Thomas

Guttormsen og fysio Erik Iversen samt ”inspirator” Aksel Lund Svindal har alle pushet hverandre og gjennomført tre treningsøkter om dagen. Det er

vanskeligere når man er ”alene”.

Rio og VM deltakelse

LodeStar har erfart mange problemer med frakt til Rio. Skipet har blitt tatt i arrest i Le Havre og er tre uker forsinket. Det gjør sitt til at treningsoppholdet i Rio i desember henger i en veldig tynn tråd. Løsningen ka med dette bli en tur eller to tilbake til Miami før jul. Containeren er forhåpentligvis på plass i Rio ferdig tollet inn over nyttår. VM starter 15. januar og da skal LodeStar være på plass med støtteapparat og seilsekken full av selvtillit.

Powered by Labrador CMS