Sultne seilere kastet seg over maten i Rio

Da Green Dragon klappen til kai i Rio igår pep det i tarmene hos seilerne. Noen hadde gått ned så mye som 6-8 kilo på turen.

Publisert

Selv om matmangelen ikke var riktig så ille som fryktet, var vekttapet stort for mange av seilerne på Green Dragon Team. Det forteller navigatøren Wouter Verbraak i telefon fra Rio idag. Selv var han ikke blant de aller tynneste. - Jeg har bare gått ned 1.5 kilo, sier Verbraak, - men det var vel fordi det ikke var så mye å gå på. Jeg hadde allerede gått ned åtte kilo i vekt tidligere.

Wouter Vebraak var fremdeles høy på adrenalin da vi snakket med ham, men han regnet med å kjenne effektene av utmattelse etter 3-4  dager. Nå skulle han imidlertid på treningstur med «Delta Lloyd» som han skal navigere for resten av regattaen. Verbraak blir trolig dermed historisk ved at han blir den første som seiler på hele tre båter i en og samme jorden rundt regatta. Han startet Volvo Ocean Race som navigatør på «Kosatka», den russiske båten som nå har sluppet opp for penger.

Til tross for 4. plassen på etappen fra Qingdao var Wouter Verbraak godt fornøyd med seilasen. - Med 500 kilo i kjølen mindre enn konkurrentene har båten definitivt et fartsproblem, sa Wouter. - Det gjorde at vi mistet kontakten med de tre båtene i tet og ble prisgitt å seile i et annet værsystem enn disse. Likevel har det vært en fryd å seie med Green Dragon Team, sa han. - Kompetansen ombord ligger på et høyt niva, med flere av seilerne nå inne i sin andre eller tredje jorden rundt regatta. Særlig har samarbeidet med Ian Walker fungert bra. Han er veldig analytisk og går grundig inn i alle probelmstillinger.

Powered by Labrador CMS