Superduell i fare

Den forventede Færderduellen mellom Kong Haralds «Fram XVI» og Ole Martin Vordahls «Camilla» står i fare etter «Fram XVI» mastehavari i Larvik siste helg.

Publisert

Med «Fram XVI»s konvertering fra TP52 til optimalisert IRC racer følger blant annet fathead storseil og doble akterstag istedenfor konvensjonelle lensetakler. Under ORC regattaen i Larvik ble belastningen for stor og det ene akterstaget dro seg ut av karbonmasten.

Nå får «Fram XVI» ny mast til Færderseilasen, en TP 52 mast som skipes fra Valencia og som ankommer Oslo først torsdag, dagen før Færderstarten. Det gir ikke Kjell Myrann og hjelperne hans mye tid til å tilpasse masten til fredagens start. Ifølge Myrann er listen over ting som må gjøres lang. Mye kan forberedes på forhånd, men for at båten skal være klar til starten kl 12.20 utenfor Aker Brygge kreves full klaff.

En duell mellom «Fram XVI» og «Camilla» vil være et av Færderseilasens høydepunkter. De to båtene er begge 50 fotere som i år er optimalisert til IRC. Lite skiller dem i fart og måltall, og de to båtene bør matche hverandre perfekt. IRC måltallet på de to tilsier ifølge «Camilla»s eier Ole Martin Vordahl at «Fram XVI» har 14 sekunder per time å gå på i forhold til konkurrenten.

Rormenn på «Fram XVI» blir Kristoffer Spone og Kristian Nergaard, mens Peer Moberg skal trimme storseilet. På «Camilla» er det Peder Jahre som skal stå til rors. Eierne av to to båtene, Kong Harald og Ole Martin Vordahl, har begge den viktige oppgaven som taktiker på hver sin båt.

Du vil kunne følge denne duellen kontinuerlig på seilas.no under Færderseilasen.

IRC klassen i Færderseilasen utgjør også en del av Baltic Sprint Cup, og har foruten de to 50 foterne denne deltakelisten:

NOR 12143 SANTA Landmark 43 Claus Landmark KNS

NOR 12243 KRISTIN IRC Dag Skarsgård Asker

NOR 12443 NORDSTJERNEN Landmark 43 Team Berg-Jacobsen KNS/Asker

NOR 12343 DESTIN Landmark 43 Tore Kandahl Asker

DEN 9503 TAROK 7 Swan 45 Erik Berth KDY

NOR 13500 LUSSO LUPA Swan 42 John Langø Trondhjems SF

DEN 4321 ESSEX GIRL One Off Jan Olesen Køge Bugt

GER 6300 HASPA HAMBURG One Off Christian Heermann NRV

NOR 12000 FRAM XVI TP 52 H.M. Kong Harald V KNS

NOR 12811 CAMILLA Cookson 50 Ole Martin Vordahl KNS

NOR 13540 MAGIC King 40 Aasmund Drolsum Soon SF

Powered by Labrador CMS