Suser av gårde langs Nederland

Den første regattaetappen i årets «Tall Ship's Race» er godt i gang. Hittil har seilasen bydd på alt fra vindstille til 40 knops byger.

Publisert

KULING: «Christian Radich» og de andre skutene har nok vind for tiden (arkivfoto TSR 2009/Linn K Hansen).

Etter et halvt døgn ut i årets første Tall Ship's Race-regatta har vi mottatt følgende rapport fra «Radich»-kaptein Halvor Stubberud Hanssen:

Etter flere utsettelser kom endelig årets første regatta igang klokken 1930 lokal tid. Forholdene var interessante: to-tre knop vind, og en-to knop strøm.

Vi klarte å drive over startlinjen utenfor Zeebrugge innenfor tidsrammen og helt i lo, og utover kvelden frisket vinden forsiktig på. Siden vi lå i lo klarte vi å passere de aller fleste utover kvelden. Men mørke skyer nærmet seg...

Vi så lyn og torden i sør, og plutselig hørte vi «Eendracht» rapportere at de var blitt truffet av en byge med 40 knop vind. Generalalarm, alle mann på dekk for å berge seil. Bygen traff som en knyttneve, men vi klarte å falle av og ri den av nogenlunde greit. Første waypoint ble passert ved midnatt, rett foran «Statsraad Lehmkuhl« og «Sørlandet». Våre beste venner og argeste konkurrenter.

Vinden frisket ytterligere på gjennom natten, og i skrivende stund suser vi oppover langs kysten av Nederland. «Statsraaden« ligger litt foran oss, «Sørlandet» fem-seks mil bak. Det blåser stiv kuling aktenfra, så røylene står, og vi koster avgårde i 12-13 knop. Særdeles frisk seilas... Vinden skal avta noe i løpet av ettermiddagen, noe i hvert fall jeg er glad for!

De første resulatene ventes om kort tid, og vi samler oss rundt radioen. Kryss fingrene for oss, oppfordrer Halvor S. Hanssen, kaptein på  «Christian Radich».

Følg Tall Ship's Race 2010 her

Tall Ship's Race besøker Kristiansand i slutten av juli.

Powered by Labrador CMS