Svensk dominans i åpent NM for IF båt
Svensk dominans i åpent NM for IF båt

Svensk dominans i åpent NM for IF båt

Oslo Seilforening fikk gjennomført et svært vellykket åpent NM for IF båt klassen i helgen. Med en seilas fredag, tre på lørdag og to på søndag, kunne det kåres en verdig norgesmester.

Publisert

For syvende året på rad vant svenskene Anders Ewert og Per Osvalds det åpne norske mesterskapet i IF-klassen. Norgesmestertittelen gikk imidlertid til Jan Christian Jørgensen og Bendix Jørgensen fra Vestfjorden seilforening som kom på tredjeplass i serien etter det andre svenske laget på tabellen. Sølvmedaljene gikk til Terje Johannesen (KNS) og Per Erik Ristvedt (Vestfjorden). Bronse gikk til et rent Vestfjorden lag med Robert Bay og Kristen Thorp.

 

Beste ”hjemmelag” ble Bjørn Rud og Jens Andersen, begge fra Oslo Seilforening, med en 9. plass i serien.

 

Årets norgesmesterskap ble avviklet i en skiftende vind fra 3 til 7 m/sek, dreiende fra sydøst til sydvest. Langøyabanen lengst nord i Bundefjorden kunne by på krevende forhold som de beste viste en formidabel evne til å dra fordel av.

 

Med 22 påmeldt båter og 20 startende, har klassen sikret NM status for neste år. Da vil de norske seilerne få anledning til å ta revansj over svenskene i Røyken Seilforening.