Svensk seier i Integrert Cup

Svenske Hans Asklund tok 3. plassen i fjorårets Integrert Cup under Oslo Race Week. I år tok han skrittet til topps på seierspallen

Publisert

Gårsdagens finaler i Integrert Cup for 2.4 meter ble preget av lite vind fra mange kanter og regnbyger. Likevel var det forhåndsfavorittene som kom til å prege regattaen, til tross for at Bjørnar Erikstad og kontruktøren Peter Norlin begge røk ut i semifinalene.

Finalene som etter planen skulle ha vært kjørt til en av deltakerne hadde vunnet to seilaser, måtte avgjøres etter en seilas, som til gjengjeld ble svært jevn og spennende.

Fjorårstoeren Harald Rolfsnes kom best ut etter starten og tok en klar ledelse på første kryss etter at Espen Guttormsen hadde feilberegnet starten og måtte snu i de siste sekundene før skuddet. Han kom seg likevel med i seilasen, og mens Rolfsnes tok godt vare på ledelsen på lensen var det helt jevnt mellom Hans Asklund, Petter Mørland Pedersen og Espen Guttormsen i kampen om 3. plassen. Ved lensemerket var Asklund først av de tre og han seilte deretter en prikkfri kryss, men Rolfsnes i et forsøk på også å holde de to nordmennene bak seg, måtte slippe svensken som hadde fri vind og benyttet sjansen til å ta over ledelsen.

Lensen til mål ble en parademarsj for Hasse Asklund som også tidligere har bevist sin klasse ved å ta 3. plass i fjorårets VM i 2.4 meter. Rofsnes repeterte 2. plassen fra ifjor, mens landslagssjef Guttormsen overlot sisteplassen til verdenscuplederen i Star, Petter Mørland Pedersen.

Idag er det nye muligheter for seilerne i Oslo Race Week, med finaleseilaser i Aker Brygge Cup fra kl 1700, samtidig som det er skippermøte for deltakerne i Færderseilasen.

Powered by Labrador CMS