Syv strake til svensk seiler i NoM for H-båter

Larvik Seilforening arrangerte i helgen Åpent Nordisk Mesterskap for H-Båt under flotte forhold. Mesterskapet var samtidig årets Norgesmesterskap for de norske deltakerne. Henrik Edman fra Malmø tok sju strake seire,  mens Arild Heldal tok bronse og vant samtidig Norgesmesterskapet.”

Publisert

Mesterskapet ble avgjort med ni seilaser i farvannet mellom Larvik og Stavern med Svenner Fyr som kulisse. Fredag kunne oppvise frisk bris fra sørvest som etter hvert dabbet noe av. Lørdag og søndag blåste det laber til frisk nordlig bris slik at de sportslige forholdende var de beste.

I feltet stilte noen av verdens beste H-Båt seilere med Svenske Henrik Edman og Danske Søren Wissing i spissen. Edman viste allerede fra første seilas hvem som var best, og fulgte overbevisende opp med sju strake seire, for det meste fulgt av Wissing og Heldal. Arild Heldal, med Petter Aursnes og Anders Johansen som mannskap, stjal to andreplasser fra Wissing på lørdag, men det var aldri noen tvil om hvor gullet og sølvet skulle havne.

Edman og Heldal valgte å stå over de to avsluttende seilasene på søndag – mens Wissing var sporty nok til å gi resten av feltet tøff konkurranse også på søndag. Tettest kom svenske Martin Almslett fra Långedrag utenfor Gøteborg, som tok fjerdeplassen i sammendraget i det sterke feltet, som talte både unge talenter og garvede veteraner (som Per Ferskaug). Sølvet i årets NM gikk til Johnny Hjerpseth, H. Marseth og Terje Pedersen  fra Røyken (5.pl i Nordisk) fulgt av Thomas Brachel, Terje Pedersen og Petter Danielsen fra Bundefjorden på bronseplass (6.pl i Nordisk). Medaljevinnerne ble utstyrt med gensere fra Pelle Petterson Yachting i tillegg til  Larvik Seilforenings krystall, 

Lørdag kveld var det høy stemning på land, med konsert fra Dos Mosquitos som etter hvert har blitt en del av Larvik Seilforenings varemerke, og som siste skapte høy stemning under Larvik Raceweekend i mai. Ryktene sier at denne resepten nå er i ferd med å bli kopiert av andre – og Dos Mosquitos melder at de er booket både til Moss Raymarine Race og Hollender’n i Son neste sommer.

Helgens arrangement var også et slags ”prøve-VM”, da Larvik Seilforening er valgt som arrangør av VM for H-Båt i 2010. Arrangementet fikk skamros fra seilerne, både sportslig og sosialt.

- Dette er veldig hyggelig – og vi gleder oss allerede til VM i 2010, sier Pål Fevang som roser alle hjelperne i foreningen. Larvik Seilforening bør være godt rustet, med flotte baner, gode anlegg på land, mange aktivitetstilbud for ledsagere og familie i distriktet – kombinert med en sentral beliggenhet med fergeanløp fra både Danmark og Sverige. Colorline donerte fergebilletter til årets utenlandske deltakere.

Resultatliste Nordisk Mesterskap 2008

http://www.larvikseilforening.no/public/upload/files/Regatta/z_regatta_34_Nordisk_Mesterskap_FINAL._file6html

Resultatliste Norgesmesterskapet 2008

http://www.larvikseilforening.no/public/upload/files/Regatta/z_regatta_34_NM_FINAL._fil8html

Powered by Labrador CMS