Team New Zealand får drahjelp fra Spania

Ifølge det spanske nettstedet Gaceta Nautica vil Team New Zealand idag offentliggjøre deltakelse i Volvo Ocean Race. Skomerket Camper fra Mallorca blir finansiell partner.

Publisert

Ifølge det spanske nettsteder for seilere Gaceta Nautica, basert på Palma de Mallorca, fremgår det at Team New Zealand på vegne av Real Club Nautico Palma kommer til å stille med en båt i det neste Volvo Ocean Race som starter i Alicante i 2011. Bak prosjektet står den spanske skofabrikken Camper, som også holder til på Palma.

Marcelino Botin skal tegne den nye båten. Hans firma Botin/Carkeek Yacht Design har god erfaring fra VO70 klassen ettersom de også tegnet «il mostro» for Ken Read’s Puma team i den siste regattaen. Båten skal, som alle andre båter for Emirates Team New Zealand, bygges hos Cookson Yachts i Auckland for sjøsetting i første kvartal 2011.

Ifølge denne artikkelen ble avtalen undertegnet i Spania sist onsdag og det er eventet en pressekonferanse i løpet av kort tid. Det hevdes at Camper's finvestering i prosjektet skal være i størrelsesorden 20 millioner euro.

Ved at Team New Zealand stiller et lag under spansk flag oppnår Camper et skattefradrag knyttet til utgiftene fra Volvo Ocean Race.

Amerikaneren Ken Read som for andre gang blir skipper på et lag fra Puma forventer ifølge et intervju med nettavisen Scuttlebutt at det blir ca. 10 båter med i det neste Volvo Ocean Race og at det blir minst ett America´s Cup lag til i regattaen.

Grant Dalton tror det neste America´s Cup teamet som kommer på banen blir Alinghi, men vinneren av det nest siste racet,  Mike Sanderson som nå jobber for det britiske Team Origin prosjektet, skal væfre svært lysten på en ny jorden rundt regatta.

Powered by Labrador CMS