Team New Zealand i Volvo Ocean Race?
Team New Zealand i Volvo Ocean Race?

Team New Zealand i Volvo Ocean Race?

Grant Dalton fikk tenning da det ble kjent at Volvo Ocean Race besøker Auckland i 2012. Dermed kan Team New Zealand komme til å stille lag i det neste racet.

Publisert

Grant Dalton er en av Whitbread/Volvo Ocean Races store forgrunnsfigurer med tre seire og deltakelse i mange fler. De siste årene har han jobbet med Team New Zealand i America´s Cup, en jobb han overtok etter den legendariske Sir Peter Blake etter at New Zealand hadde vunnet pokalen for annen gang. Dalton har lenge ligget i startgropen for å delta i en ny jorden rundt regatta, særlig fordi det har vært så mye uklarhet rundt America's Cup.

Nå tyder alt på at det blir en ny America's Cup regatta i 2013. Det gjør det mulig å presse inn et Volvo Ocean Race i ventetiden, selv om Dalton selv sier at det blir trangt med tid. Likevel sier han det er logisk for Team New Zealand å vurdere deltakelse i VOR etter at Auckland fikk status som vertsby i det neste racet. Han tror at dersom New Zealand har en båt i regattaen vil Kiwiene gjøre besøket i Auckland til en enda større folkefest enn hva det ellers ville ha vært. Dalton selv har etappeseieren til Auckland i 1994 som et av sine kjæreste seilerminner og kunne godt tenke seg å gjenta suksessen.

Powered by Labrador CMS