Team New Zealand mot Alinghi i America´s Cup

Emirates Team New Zealand satte prikken over i en og parkerte den italienske drømmen om en europeisk America´s Cp finale. Nå er det bare Alinghi som kan hindre at pokalen tas tilbake til New Zealand.

Publisert

Når Amertica´s Cup finalen starter 23. juni er det duket for et av de store revansjeoppgjør i seilsportens historie.

Etter to seire i America´s Cup var nederlaget for Alinghi en bitter pille å svelge, og det gjorde ikke saken bedre at nøkkelpersoner i Team New Zealand som Russell Coutts og Brad Butterworth var helt sentrale i den sveitsiske triumfen.

Nå står sjefen for Emirates Team New Zealand klar for revansj, og det er ikke lite av ressurser New Zealenderne har lagt i forberedelsene til årets America´s Cup seilaser. I Act regattaene har båter fra Alinghi og Team New Zealand møttes ved mange anledninger og statistikken indikerer at det ikke er noen klar favoritt i finalen. Begge lag har imidlertid nye båter, så selv om lagene har møtt hverandre utallige ganger, er det stor spenning når det første startskuddet går 23. juni.

Etter den overbevisende seieren mot «BMW Oracle» hadde man ventet at «Luna Rossa» ville gi det New Zealandske laget hard kamp i LVC finalen. Men marginene er små i seiling, og har man først et lite overtak, enten dette er psykologisk eller det gjelder båtfarten, kan utslagene bli store. New Zealanderne seilte nesten feilfritt og lot til å ha et ørlite fartsoveskudd år de trengte det. Brilliansen som James Spithill og Torben Grael hadde vist i matchene mot Chris Dickson & Co uteblie i finalen, og dermed ble det som det ble. 5-0 til «Emirates Team New Zealand» var knusende og indikrerte at vinnerne har trappet opp nivået ett hakk etter semifinalen mot spanjolene.

I gårsdagens seilas var det spennende på dfeler av den første kryssen, men TNZ hadde 20 sekunder til gode ved runding. «Luna Rossa» seilte seg opp i hekken på konkurrenten på lensen, men kom seg aldri forbi. Dean Barker kontrollerte det hele frem til målgang.

Powered by Labrador CMS