Team New Zealand vant hatmatch i Auckland

Det var mannskaper fra New Zealand i begge båtene da Team New Zealand vant Louis Vuitton Pacific Series over erkerivalen Alinghi lørdag

Publisert

Det var en etterlengtet seier for Grant Dalton, Dean Barker og deres menn da Team New Zealand i helgen slo Ernesto Bertarellis Alinghi med Amerikanske Ed Baird til rors og New Zealands Brad Butterworth som skipper i den nyopprettede Louis Vuitton Pacific Series.

- Ingen person har som Brad Butterworth samlet det New Zealandske folk. Alle her hater ham, sa Grant Dalton om sin tidligere lagkamerat tidligere i regattaen. De to har ikke vært venner siden Butterworth som var en av nøkkelpersonene i Team New Zealand forlot laget for å seile for sveitseren Ernesto Bertarelli. En annen "gun for hire", Russell Coutts som også hadde vunnet America´s Cup to ganger for New Zealand, var nå i Auckland der han seilte for amerikaneren Larry Ellison, etter at også han var en av forræderne som forlot TNZL til fordel, først for Bertarello, og etter å ha vunnet pokalen for ham, senere for amerikaneren.

Det var derfor en svært populær seier for Emirates Team New Zealand som hadde samlet hele ni lag i regattaen som foregikk i to par lånte og matchende båter fra Team New Zealand og Ellisons BMW Oracles.

Emirates Team New Zealand vant den nyoppsatte Louis Vuitton pokalen ved på en overbevisende måte etter å ha vunnet tre seire på rad over Alinghi på en grå, regnfull og blåsende dag i Waitemata Harbour. Alinghi hadde vunnet den første seilasen.

Finalen markerte slutten på en 15 dagers matchregatta i de modiserte America´s Cup båtene som gjorde det mulig for deltakerne å stille opp uten å ta kostnadene ved å frakte båter og utstyr den lange veien fra Valencia til Auckland. I løpet av denne perioden klarte Royal New Zealand Yacht Squadron å gjennomføre 53 seilaser for deltakerne..

Yves Carcelle, president og CEO for Louis Vuitton Malletier ville ikke uttale seg om hvorvidt selskapet som har en lang historie med America´s Cup helt tibake til 1983, vil engasjere seg i lignende regattaer in fremtiden. - Nå vil vi konsentrere oss om de to ukene vi har hatt, sa han og roste arrangementet opp i skyene for en fantastisk regatta. - Nivået på konkurransen var svært høyt og lagene hadde en utrolig respekt for hverandre, sa han. 

Blant de øvrige deltakerne fant man foruten Larry Ellisons BMW Oracle Team som ble slått ut i semifinalen, også det nystartede britiske Team Origin som hadde den mangedobbelte OL mester Ben Ainslie til rors, et gresk lag med velkjente Gavin Brady til rors samt et nytt italiensk lag.

Les mer herLVPS 14 from Sailkarma on Vimeo. 

Powered by Labrador CMS