Team Vestas Wind tilbake som seilbåt

Slutt på landligge for Team Vestas Wind.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: «Vesta Wind» er atter tilbake på sjøen.

Denne helgenen var VO65-en til Team Vestas Wind atter tilbake i sitt rette element etter en omfattende reparasjonsrunde etter grunnstøtingen i Det inidske hav i november.

– Nå er det ikke lenger et båtbygger-race, nå er det atter et båt-race, uttalte skipper Chris Nicholoson da båten ble sjøsatt.

Kamp mot klokka

Frem til nå har det vært en kamp mot klokka for å bli ferdig med båten frem til start, og nå er det målet oppnådd: Vestas Wind er klar for start. Det har vært stilt strenge krav til reparasjonene fra Volvos side, for den restaurerte båten skal tilfredstille spesifikasjonene til en VO 65 til punkt og prikke – hverken mer eller mindre.

Den første prøveseilasen foregikk på lørdag – fra Lisboa i Portugal og til Cascais – og tilbake igjen. Forholdene bød på 25 knops vind.

Lørdag 6. juni vil den danske båten være klar for inport-racet i Lisboa sammen med de fem andre båtene, og dagen etter er det start på sprint-etappen fra Lisboa til Lorient på 647 nautiske mil.

– Når gutta stikker til havs 7. juni vil være et stort øyeblikk for oss. Det har vært en hard kamp mot klokka for å bli ferdig, og for min egen del vil jeg si at dette har vært den største utfordringen jeg har hatt noensinne, sier shore manager Neil Cox i Team Vestas Wind i en pressemelding fra teamet.