Telefonica Blue i havn, mens feltet stikker

Bouwe Bekking og Telefonica Blue valgte å bite i det sure eplet og søke havn for å fikse roret, mens E4 har skaffet seg et forsprang på konkurrentene

Publisert

Det var igår kl 18:53:26 GMT at Bouwe Bekking informerte regattaledelsen at Telefonica Blue var gått til havn i Algeciras ved Gibraltar-bukta for å reparerer rorskaden. Der sto bakkemannskapet klart med reservedeler. Telefonica Blue taper dermed minimum 12 timer som er straffen for å søke havn utenom de planlagte anløpene, og kan tidligst forlate kai 07.53 norsk tid idag.

Da vil konkurrentene ha opparbeidet et pent forsprang som det kan bli vanskelig å innhente for båten som mange har tippet som favoritt før årets Volvo Ocean Race, et favorittstempel for forsterket seg etter båtens to seire i havneregattaen i Alicante for litt over en uke siden.

Det var etter å ha seilt i 20 nm fra start at man hørte et kraftig smell ombord hvoretter det ene roret ikke lenger virket. Mannskapet hadde førsøkt å foreta reparasjoner, men skipperen valgte altså å søke havn der han regnet med at reparasjonen ville ta ca 10 timer..

I mellomtiden har Ericsson 4 med skipper Torben Grael og navigatøren Jules Salter valgt en nordlig rute i forhold til konkurrentene. Dette har lønt seg og båten har nå skaffet seg 11 nm ledelse på en gruppe med fire båter som ligger i en klynge, Puma, Telefonica Black, E3 og Green Dragon.

De neste timene blir nå spennende ettersom E4 ligger an til å komme først inn i passatvinden. Skjer det kan forspranget for øke.

Siste rekkefølge

1 Ericsson 4     6127 nm til Cape Town

2 Puma   +  11   

3 Telefonica Black   +  11   

4  Ericsson 3    +  12   

5  Green Dragon    +  14   

6  Kosatka   +  26   

7  Delta Lloyd   + 54   

Powered by Labrador CMS