– Telefonica Blue vinner

De fleste forståsegpåere, også blant konkurrentene, mener Telefonica Blue er den største favoritten i dagens inport race i Boston.

Publisert

På gårsdagens pressekonferanse med skipperne i Volvo Ocean Race kom det frem at så godt som alle hadde Telefonica Blue som favoritt til dagens regatta som består av to seilaser i Bostons havnebasseng.

Det er spådd lett vind, ca 10 knop og til nå i Volvo Ocean Race har den spanske båten vært den beste i lett vind, og særlig på kryss. Og kryss blir det mye av på en kryss-lens bane som den de idag skal seile. At de har Iker Martinez, gull- og sølvvinner i de to siste OL i 49er som skipper, skader heller ikke. Den vanlige skipperen Bouwe Bekking, blir taktiker i dagens seilaser.

Magnus Olsson har valgt å satse på det samme laget igjen i baneseilasern. Thomas Johansson, FIN blir igjen skipper og rormann, mens danske Rasmus Kostner, som ikke hører med til den faste besetningen på Ericsson 3, men som bare seiler inport regattaene, fortsetter i rollen som taktiker. Eivind Melleby, som etter vår mening kunne ha vært den beste rormannen, fortsetter som trimmer. Aksel Magdahl fortsetter som navigatør. Vaktsjef Richard Mason uttalte igår at han mener samspillet i laget nå er blitt så bra at det skal være mulig å få til en god regatta og at det derfor ikke var nødvendig å gjøre endringer i laget. Mens E3 er blant de beste på havseilasene, har den nordiske båten vært den som har lyktes dårligst i inport seilasene.

Foran dagens regatta leder Ericsson 4 med 13 poeng foran Telefonica Blue. Puma på 3. plass ligger 13.5 poeng bak E4, mens E3 på 4. plass har 11 p å hente inn for å nå pallen. Vinneren av inport regattaen får 4 poeng, nummer to 3.5 p og så videre.

Følg med på hva som skjer. Meld deg på Seilas´ nyhetsbrev Seilas.no

Powered by Labrador CMS