Test fra arkivet: First 27.7

COCKPITEN: Stor og god cockpit der bordet er ekstrautstyr. Det anbefales å kjøpe det, særlig fordi det har en fin fotstøtte med på kjøpet.
COCKPITEN: Stor og god cockpit der bordet er ekstrautstyr. Det anbefales å kjøpe det, særlig fordi det har en fin fotstøtte med på kjøpet.

Den lille seilgleden

I dagens nye seilbåter handler som oftest mest om rom under dekk og kvalitet på trearbeidet. I First 27.7 handler mer om å finne tilbake seil­gleden, ny design og mulighetene til å slippe å ruinere seg på seilbåt.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 17 år tilbake og funnet en test av First 27.7. Testen ble skrevet og utført av Jon Amtrup , og ble publisert i Seilmagasinet 1-2003. First 27.7 var et frisk pust på markedet, en båt med ideer hentet fra shorthandedmiljøet i Frankrike. Det ble solgt en del båter i Norge, men ikke i store volumer, tross for en svært hyggelig pris.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Da Albin Express ble tegnet i 1978, gjorde båten noe med seilerne i Skandinavia. I løpet av tre hektiske år rant det ut 1100 båter fra det svenske verftet. Seilerne likte båten som både hadde potensiale på regattabanen, og som samtidig ga en liten familie muligheten til å nyte sommeren om bord. Peter Norlins design ble raskt en suksess, og er fortsatt en solid klasse her i landet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS