Tett i front under Artemis Transat

Regattaen som krysser Atlanteren kan bli en rekordseilas.

Publisert

De seks første 60-foterene ligger nesten på linje og har seilt på rumbline mot Boston. I natt er det BT med Sébastian Josse som har seilt raskest, og klart å opparbeide seg en ledelse. I går var det Fonica md Michel Desjoyeaux som ledet, han ligger nå lengst nord av lederbåtene. Det kan ha kostet ham på kort sikt, men nå seiler båtene som ligger lengst nord raskere enn de båtene som ligger lengst syd.

Seiler med skade

Marc Guillemot ble sengt rundt i båten i en broach andre dag av regattaen. Det gjorde at han brakk et ribbein. Det var lenge usikkert om hanskulle bryte eller ei. Men «Safran» er fremdeles med å ligger på en 7. Plass etter dager med forsiktig seiling.

To jenter

Det stiller to jenter i det tøffe feltet. Best seiler Samantha Davies i «Roxy». Hun ligger på en 8. plass, 127 nm bak lederen. Amaud Boissieres ligger på 11. plass, 201 nm bak, og har to båter bak seg.

Class 40

De beste Class 40 båtene ligger rett i rumpa på de bakerste 60-foterne. Det er veteranen Giovanni Soldini i «Telecom Italia» som leder klassen. Bak dem sloss Boris Herrman, Yvan Noblet om andreplassen.

Powered by Labrador CMS