Tett i toppen før NM i IMS
Tett i toppen før NM i IMS

Tett i toppen før NM i IMS

14.–16. september står Moss Seilforening for norgesmesterskapet i IMS. Det er tett i toppen på NORC-rankingen og NM vil avgjøre hvem som tar årets ranking. Påmeldingsfristen til NM er førstkommende fredag.

Publisert Sist oppdatert

– Alt begynner nå å falle på plass. Banemannskap og nøkkelroller er fordelt og vi kan love et proffesjonelt arrangement, sier Thorstein Tønnesson i Moss Seilforening i en pressemelding fra Norwegian Offshore Racing Club (NORC).

– Vi oppfordrer alle IMS-seilere til å melde seg på så fort som mulig til årets norgesmesterskap.

Ifølge Tønnesson vil Moss Seilforening arrangere norgesmesterskapet over samme lest som Moss Raymarine Race, hvor båtene får plass syd for kanalbroen og regattakontoret og arrangementets sosiale tilsnitt vil være på Restaurant Tollboden.

– Vi legger opp til et sosialt hyggelig miljø etter seilingen, med underholdning på kvelden. Når det kommer til seilingen vil den foregå syd for Jeløy, avhengig av vindforholdene. Det vil aldri bli langt ut til banen, som vil ligge åpent og fritt, avslutter Tønnesson.

ROTTERACE. På NORC-rankingen skiller det veldig lite mellom de tre første båtene: First 36.7ene Aiming First og First Jibb og Grand Soleil 37en Xtreme.

– Det vil bli et rotterace, det er utrolig jevnt i NORC-rankingen mellom oss tre og den som vinner NM, vil også vinne rankingen, sier Xtreme-seiler Erik Kristiansen.

– Det blir hardt, men veldig moro. NORC-seilerne har seilt så mye i år at gjør man én bommert havner man langt bak, fortsetter Kristiansen.

– Jeg gleder meg veldig og blir det like bra i Moss som ifjor, på vannet og på land, så er det all grunn til å glede seg, avslutter Kristiansen.

Norgesmesterskapet IMS 2007:

Påmeldingen finner du her:

http://www.moss-seilforening.org/index.php?option=com_facileforms&Itemid=189

Registrering av alle båter skal skje fredag 14.9. fra kl.0900 til kl. 1600.

Det er mulig å legge båtene i kanalen fra tirsdag 11. September og ved Moss Seilforenings annlegg på Søly er det gode parkeringsmuligheter for biler og tilhengere.

Programmet for kappseilasene er som følger:

· Fredag 14.09.05 Kl. 17.00 Første varselsignal.

· Lørdag 15.09.05 Kl. 11.00 Første varselsignal.

· Søndag 16.09.05 Kl. 11.00 Første varselsignal.

Dersom et kvalifiserende antall seilaser er fullført, vil ikke noe varselsignal bli gitt etter kl. 1500 siste dag i kappseilasen, søndag 16. september 2007.

Påmeldingsfristen er 7. september 2007.

Startkontingent er NOK 1.500 og skal betales sammen med påmeldingen. Merk giro med klasse og seilnummer. Ved betaling over bank, må kvittering fremlegges ved registrering. Etteranmeldte båter skal betale en startkontingent på NOK 2.000.