Tøff Fastnet Race

Stiv kuling, strøm og mye sjø har ført til at mange båter har snudd. I front ligger super maxien «ICAP Leopard».

Publisert

Fastnet Race startet i går, 25 timer senere en planlagt på grunn av dårlig vær. I natt har det vært kulig fra syd som har gitt kryss og skarp fokkeslør.

Nytt værsystem på vei

De første båtene har passert Lands End, Englands sørvestlige odde. I natt lå ICAP «Leopard» sammen med «Alfa Romeo» side om side, men «Alfa Romeo» har snudd og brutt.  «Rambler» var heldig med sporet og ligger nå som nummer to bak «ICAP Leopard». I dag tidlig var vinden skiftende før nytt system kom inn. Nå blåser det opp mot 42 knop i følge skipper ombord på Open 60 Delta Dore, Jeremie Beyou. Et kraftig værsystem er underveis, og han er bekymret for  de forhold de vil oppleve etter å ha runder Fastnet Rock mot Pantaenius Buoy hvor de vil få vinden rett i trynet før de kan få elleville surfer tilbake mot mål.

Spennende Open 60

I open 60-klassen stiller det 15 båter, mange av dem splitter nye. Fastnet Race er en prilog til Barcelona World Race som starter i høst. Store deler av racet har Hugo Boss ligget i tet, men nå leder «PRB» etter bedre veivalg. Farten ti de nye Open 60 båtene er imponerende og de beste av disse har klart å henge seg på «ICAP Leopard». Dette til tross for at flere skippere, som Alex Thompson i Hugo Boss uttalte at han skulle ta det med ro under Fastnet, og fokusere på å ikke ødelegge båt og utstyr.

Fotos: ROLEX/Daniel Forster

Følg seilasen her

Powered by Labrador CMS