Tøffe forhold i Bacardi Cup avslutningen

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen gjorde sin beste seilas i avslutningen av Bacardi Cup og endte klassikeren med opptur.

Publisert Sist oppdatert

Bacardi Cups siste dag bød på friske forhold på Biscayne Bay. Fralandsvind med inntil 20-30 knop i kastene satte den 85 store flåten på prøve. 5-10 båter brakk masten, blant annet favorittene Bromby og Liljedahl. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen klarte å holde seg på beina.

 

God start og god avslutning

Igjen klarte den norske duoen å komme godt ut fra startblokka. De gikk mot venstre hvor det forventet lå et venstreskift og ventet tålmodig. På topmerket var gutta tre. Starklassen er av den konservative sorten og tyr til trekantbane i friske forhold. Sløren ble ingen høydare for Eivind og Petter da de seilte litt for lavt i begynnelsen, men med en glitrende andre kryss var gutta oppe på 2. plass. Litt trøbbel på lensen gjorde at gutta kom i mål på 4. plass. - Det var stor strekk i feltet, som er vanlig i mye vind, men blant de 6-7 beste var det veldig tett og plassene ble byttet hele tiden. Vi gav det vi hadde, og er forsåvidt fornøyd med 4, selv om det er litt bittert å ikke bli topp 3, forteller Eivind på telefon fra Miami. Sammenlagt gav dette ingen store utslag på listen og de holdt 7. plassen. Det er tett opp, kun to poeng til 5. plass. Amerikanerene Merriman og Trinter vant solid.

 

Palma neste.

Det blir lite ferie på laget som allerede om en uke sette kursen mot Palma og verdenscupen der. Etter seieren i Miami i januar satser vi på at de holder dampen og seiler inn en toppplassering også her. I år er fokus på Wolrd Cup sammenlagt, skriver Petrus Eide is in rapport fra LodeStar-seilerne.

Sluttredsultater:

1. Merriman, Rick Trinter, Phil USA 9.00

2.  O'Leary, Peter Milne, Stephen IRL 17.00

3. Horton, Andy Lyne, James USA 20.00

4. Clarke, Richard Bjorn, Tyler CAN 21.00

5. Negri, Diego Colaninno, Nando ITA 32.00

6 Grael, Lars Seifert, Ronald BRA 34.00

7 Melleby, Eivind Mørland Pedersen, Petter NOR 34.00