Thomson & Cape i mål

Etter 94 døgn, 17 timer, 34 minutter og 57 sekunders seilas kom Alex Thomson og Andrew Cape i mål idag morges som andre båt i Barcelona World Race

Publisert

Kl. 05.34 GMT gikk HUGO BOSS, med Alex Thomson (GBR) og Andrew Cape (AUS) i mål i det første Barcelona World Race og ble møtt av fyrverkeri, familie og venner. Idet båten passerte mållinjen kastet de to seilerne seilklærne og fremsto i elegante dresser signert av sponsoren.

2. plassen i regattaen var en opptur for Alex Thomson som for et drøyt år siden ble reddet av konkurrenten Mike Golding syd for Sydafrika etter at hans egen båt hadde sprunget lekk og var nær ved å synke. Begge seilerne deltok i Velux 5 Oceans regattaen, og kort tid etter redningsaksjonen brakk masten på Goldoing båt, noe som førte til at også han måtte trekke seg fra seilasen. 

Den nye Open 60 HUGO BOSS er kontruert av de franske designerne Finot/Conq spesielt for Alex Thomsom og ble sjøsatt i juni ifjor, akkurat i tide for Fastnet Race. Barcelona World Race på ca. 25,000 nm har vist at båten har et stort potensiale, noe som ble bevist da den satte ny rekpord for 24 timers seilas i desember ifjor da den brøt grensen 500 nm i døgnet med en snittfart på 20.8 knop.

 

Om ikke HUGO BOSS var tvunget til å foreta et pitstop i Wellington for å reparare roret er det ikke godt å si hva utfallet av regattaen hadde blitt. Med en straff på 48 timer fikk Thomson og Cape en vanskelig oppgave i å innhente ledende Paprec Virbac med Jean Pierre Dick og Damian Foxall. I mål var HUGO BOSS 57 timer bak konkurrenten.

 

Alex Thomsons neste utfordring Vendée Globe regattaen, en soloseilas jorden rundt non stop som, starter fra Les Sable d´Olonnes 9. november, mens Andrew Cape har planer om å gå tilbake til regattaseiling med fullt mannskap.

Powered by Labrador CMS