Thomson gir seg

Som ventet måtte Alex Thomson gi opp mulighetene for å fortsette Vendee Globe seilasen. Skaden på båten lar seg ikke reparere i tide

Publisert

Det var ingen glad Alex Thomson som derfor idag offisielt meddelte at han trekker seg fra Vendee Globe. Skaden på hans IMOCA Open 60  HUGO BOSS lar seg ikke reparare innen tidsfristen kl 13.02 onsdag 19. november. Man antar at skaden på skroget skyldes kollisjon med et flytende element.

Overflate- og kompressjonsskade

En fem meter lang sprekk i skroget strekker seg langs skutesiden der et stykke av skroget ytre lag er revet av helt til båtens akterspeil. Det er også en kompressjonsskade som har pressen kjernen i sandwichkonstruksjonen inn i båten over et område på 10 x 10 cm.

Uker med reparasjon

Alex Thomson uttalte at om det hadde vært mulig å reparere skaden innenfor tidsfristen på ti dager etter starten, så ville man ha gjort det. Men det dreier seg om en reparasjon som vil ta uker og ikke dager sa han.

Kommer tilbake

- Jeg er tilbake i Vendee Globe i 2012, sa Alex, - selvom jeg akkurat nå ikke føler meg særlig høy i hatten. Jeg er veldig lei meg, også på vegne av hele laget og sponsorene.

Kollisjonsskade

Konstruktøren Pascal Conq som vi har snakket med tidligere i uken, sier nå at han er helt sikker på at skaden ikke skyldes slag mot bølgene, men at man også skal undersøke om denne kan ha forplantet seg fra da HUGO BOSS ble nedrent av en fiskebåt tre uker før starten

Glad det skjedde her

Anne Thomson som er gift med Alex far og en klippe i det landbaserte mannskapet sier til Seilas at hun er lykkelig over at uhellet skjedde så nær land og ikke i Sydishavet da den kunne ha utviklet seg og fått katastrofale følger.

Powered by Labrador CMS