Til Rio for å trene

Agerup søstrene drar nå til Rio for å forberede seg til OL selv om de ennå ikke er tatt ut.

Publisert Sist oppdatert

Både 49erFX seilerne Ragna og Maia Agerup og Laser seileren Tiril H. Bue har vunnet uttagingen og forbereder seg nå som om de skal seile  OL, selv om Olympiatoppen ennå ikke har tatt ut laget. Det skjer først tidligst 30 mai. 

Sender båt til Rio

Derfor sender Agerup sin nye 49erFX til Rio allerede i begynnelsen av mai, og de reiser selv etter 6. mai for å trene, i første omgang med lånt båt. Deres egen kommer til regattaen senere i mai der de fleste av seilerne som er uttatt til OL også vil å delta. Det vil svekke deltakelsen i Heyeres regattaen som begynner i morgen og der det andre norske 49erFX laget, Helene Næss og Maria Rønningen stiller opp.

Med Olympiatoppens velsignelse

Når Olympiatoppen velsigner dette opplegge kan det ikke tolkes på annen måte enn at man nå ønsker å legge forholdene best mulig til rette for Ragna og Maja Agerup​ og deres forberedelser til en mulig OL deltakelse. De to lagene får ikke møtt hverandre i regatta før OL uttaket, og spørsmålet blir nå først og fremst om man i det hele tatt skal sende 49erFX til OL. Agerup jentenes oppgave blir i første rekke å overbevise Olympiatoppen at de har noe i et OL å gjøre, og for Næss og Rønningen, å prestere best mulig i Hyeres.

Bue i samme situasjon

Tiril H. Bue er i samme situasjon som 49er jentene, Hun har vunnet OL uttaket og må i regattaer fremover vise Olympitaoppen at hun har reelle muligheter til plass i medaljefinalen. 

For resten av landslaget har Anders Pedersen sin siste kvalifikasjonsregatta under World Cup i Hyeres som starter imorgen, mens Laserseilerne Kristian Ruth, Hermann Tomasgaard og Mathias Mollatt som allerede har kommet gjennom Olympiatoppens nåløye skal seile sine siste innbyrdes uttagningsseilaser i VM i Mexico i mai. 

Brettseileren Maria Mollestad er ikke på landslaget, men har seilt så godt i det siste at hvis hun leverer et bra resultat i Hyeres står døren på gløtt for OL deltakelse for henne også.