Tilbake til rettsalen

Alinghi og BMW Oracle greide ikke å bli enige om datoene for de neste America´s Cup seilasene, og dermed havner saken igjen på bordet til dommer Kahn i New York.

Publisert

Gårsdagens møte mellom de sveistiske pokalforsvarerne og amerikanske BMW Oracle endte uten løsning da Amerikanerne instisterte på å seile den planlagte Deed of Gift matchen i 90 fots flerskrogsbåter i oktober i år, mens Alinghi hevder de ikke kan være klare før i mai 2009. Dermed havner saken igjen i retten og det blir opptil dommer Kahn i New York å avgjøre  når de neste seilasene vil finne sted.

Alinghis Ernesto Bertarelli har tidligere uttalt at dersom seilasene skal gå så tidlig som i oktober, vil han avstå fra å seile og dermed overgi pokalen til Larry Ellison uten seilas. Og det er nettop det New Zealands Grant Dalton nå henstiller til Bertarelli å gjøre, slik at BMW Oracle kan komme igang med forberedelsene til å arrangere en konvensjonell America´s Cup regatta med mange utfordrere i 2010.

Grant Dalton sier at Alinghi har hatt like mye tid som BMW Oracle til å forberede seg til en regatta i oktober 2008, men det er åpenbart at Bertarelli har trodd på seier i New York Supreme Court . Når det nå er blitt som det er blitt og Alinghi ikke kan stille innefor disse datoene, mener Dalton Alinghi bør trekke seg omgående slik at man snarest mulig kan komme igang med forberedelsene til en regatta i 2010 og dermed forhindre ytterligere skade for de øvrige aktørene. 

Tom Ehman, som forhandlet på vegne av  BMW Oracle i Geneve refererer til en avisartikkel i desember der Ernesto Bertarelli sier de allerede er igang med å bygge en 90 fots kataran til de neste seilasene. Han finner det derfor vanskelig å tro at ikke sveitserne kan komme opp med en båt innenfor BMW Oracles planlagte tidsramme.

Les mer:

http://tinyurl.com/2ngwxm

Powered by Labrador CMS