«Tjörn Runt» i bilder

Seilas seilte om bord i Finnflyer 36 club, som på tredje plass i klassen. Hans Granhed og mannskapet var godt fornøyde med slør- og lenseetappen, men mener de kunne seilt litt raskere på den innledende kryssetappen.

Publisert

TREDJE PLASS: Finnflyer 36 Club "ManiX2"

Stenungsund;

Finnflyer 36 «ManiX2» med Hans Granhed og co kom på 3.plass i klassen sin i  «Tjörn Runt». Båten har lystall på 1,35 og brukte fire timer og fire minutter på den raske seilasen. Årets seilas var ifølge Finnflyer-mannskapet blant de raskeste «Tjørn Runt»-regattaene de siste årene.

Regattaen ble innledet med et langt krysslegg, før vi etter slør langs steinene og de mange trange sundene på yttersiden av øya lenset i mål.

Med fjorårets mange dramatsike grunnstøtinger i friskt minne, var det flere som valgte å gå på yttersiden av de trangeste sundene.

Undertegnende seilte sammen med skipper Hans Granhed, som først bestemte seg i siste liten for å seile gjennom om det lunefulle sundet hvor klaringen ikke er på mer enn et par meter på hver side. Med redningsskøyta liggende utenfor var det tydlig at arrangøren ville sikre seg mot eventuelle ulykker og mann-over-bord-situsjoner i år.

– Phu, det gikk bra denne gangen også, smilte skipperen etter vel overstått, før vi fortsatte lensen gjennom Kirkesund, hvor bryggene var fulle av tilskuere som jublet og klappet, samt en speaker som informerte de frammøtte over høytalere om hvilke båter som passerte.

«ManiX2» endte på tredje plass, og mannskapet var godt fornøyd. – Det eneste vi kunne gjort bedre var muligens det første kryss-strekket. Der burde vi hatt noen tideler høyere fart, konkluderer Granhed.

Om bord seilte i tillegg til skipperen christian Schriver, Claes Amnäs. Fredrik Fischenström, Pontus Paulin, Pontus Eriksson,Helena Karhunen og Ulf Lindahl.

Raskeste båt rundt vare en Formula 18, «Nacra Infusion» seilt på to timer og  50 minutter, de vant også overall på korrigert tid med over 20 minutter.

Klikk på lenken under for flere bilder.

Powered by Labrador CMS