Tjuvstarter ødela medaljesjansene i VM
Tjuvstarter ødela medaljesjansene i VM

Tjuvstarter ødela medaljesjansene i VM

6. plass ble til disk for tjuvstart for Herman Tomasgaard som dermed gikk på hodet ut av medaljekampen

Publisert

Med unntak av at Aksel Jacobsen fikk en liten opptur med en plassering rundt 20 og Magnus Andersen som fikk en plassering rundt 15 var det mørkt for de norsle seilerne på VMs nest siste regattadag.

Først de to startene fra i forgårs som ble seilt om igjen. Denne gangen kom vinden fra sør, og var ujevn og skiftende. Magnus Andersen kom rundt 15, Hermann Tomasgaard rundt 20, og Harald Fæste rundt 80 etter å ha blitt liggende stille ute på kanten (tross alt bedre enn OCS)

Deretter ble det gjort forsøk på å komme i gang med dagens seilaser. Midt i den første starten snudde vinden, så det ble N flagg og på'n igjen. I denne seilte Både Hermann Tomasgaard og Aksel Jacobsen godt, og kom inn som hhv ca 6 og ca 20. Menn akk, på OCS listen sto det NOR 3532 (Hermann). Harald seilte seg opp til rundt 30 etter en litt mager start. Lars Johan Brodtkorb klarte nok en gang å seile seg opp, selv om det denne gangen ble fra et litt for dårlig utgangspunt. Magnus Andersen klarte heller ikke å pynte på statistikken.

Andre (for noen tredje) seilas for dagen kom i gang på samme vind som foregående. Her fikk vi meget mager uttelling fra 50 til OCS.

Vi får slå til på siste dagen i dag. Det skal seiles tre seilaser, og laget har fortsatt mulighet på mange gode prestasjoner. Potensialet er der. Lars Johan Brotdkorb er best av de norske på plass nr. 50 så langt. Hermann Tomasgaard falt ned til 55. plass.

Rapport fra Kristian Fæste.

Foto Esra Karahan.

Powered by Labrador CMS