Tønsberg klar for storinnrykk i storbåt NM

Det nærmeste man kan kalle et NM i storbåtseiling smeller i gang fra Fjærholmen siste helg i september.

Publisert

Bildet over: Det er duket for ny duell mellom «Fram XVI» og «Camilla» blant de største båtene.

Tønsberg Seilforening krysser fingrene og håper på over 30 påmeldte båter når påmeldingsfristen går ut 17. september Allerede nå er 18 båter påmeldt og lokale båter er blant noen av favorittene.

 

I årets ORCi NM blir det ikke bare NM vinnerne som skal i stå i fokus. Arrangementet inngår også i Pantaenius NORC Ranking 2010 og vil være den avsluttende regattaen i denne rankingserien. NORC’s hovedsponsor har satt opp to nye vandrepokaler for den totale rankingvinneren i liten og stor klasse.  I tillegg vil NORC også premiere andre enn medalje vinnerne i årets NM og har nytt av året satt opp to nye premier.

 

-  Vi ønsker under årets NM å fortsette vårt fokus på rekruttering til storbåtseiling og deltagelse i vår årlige ranking - inkludert NM . På Fjærholmen vil vi derfor belønne den beste nykommeren under årets NM og den som har vist til best progresjon i løpet av årets ranking, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

 

Satsningen på rekrutteringen i årets ranking har gitt gledelige resultater, og deltakelsen i rankingseilasene har økt i år, med Hankø Race Week med mest deltagelse.  Når man ser på de som allerede er påmeldt til årets NM er det spesielt gledelig at det ser ut som om den lille klassen er den som har vokst mest.

 

-  Det er veldig hyggelig at det er den lille klassen som seiler opp til og sannsynligvis å bli den største under årets NM.  Stadig flere seilere ser at hvis de skal bli bedre seilere så må de trene på båthåndtering og ikke minst baneseilas, Det er vel ingen tvil om at deltagelse i en av våre NORC rankingsserier gir veldig god treningen, siden man i løpet av en slik regattaweekenden f.eks får flere spinnaker settinger og jibber, samt slag enn de fleste får i løpet av en hel sesong  med de vanlige regattaene, sier Thomas Nilsson, leder i NORC, som på denne måten oppfordrer nye lag til å melde seg på.

 

I den lille klassen er det Eirik Brekke og hans team om bord i Felicia IV, Tønsberg Seilforening, som er en klar favoritt. De har vunnet alle de tre siste rankingseilasene.

 

-  Vi er nok favoritt på hjemmebane, og det er vel ikke mulig å slå oss i rankingen i år. Men det har vært en hard kamp og alle regattaene har blitt avgjort i siste seilas og det blir spennende om vi kan dra i land NM på hjemmebane, sier Brekke.

 

Kampen om NM tittelen – både i liten og stor klasse,  kommer med andre ord til å bli knallhard blant landets beste storbåtseilere på regattabanen utenfor Tønsberg.

 

Tønsberg Seilforening hadde 200 gjester under rankingseilasen i fjor. De satser på like mange i år på det sosiale opplegget på land, og så regner de med at det blir 25-30 båter på vannet.

 

- Hele foreningen gleder seg til NM. Vi skal kopiere suksessen fra i fjor og levere gode regattaer og ikke minst god stemning på land og til vanns, sier Brekke.

Program NM ORC 2010

Registrering

Fredag 24. september Kl 1800-2100

Lørdag 25. september Kl 0800-0900

Planlagte seilaser

Lørdag 25. september Inntil fire seilaser

Søndag 26. september Inntil fire seilaser

Powered by Labrador CMS