Tønsberg SF beste klubblag i NOK lag-cup
Tønsberg SF beste klubblag i NOK lag-cup

Tønsberg SF beste klubblag i NOK lag-cup

OAS sitt kretslag vant lagseilingen men Tønsberg SF fikk vandrerpokalen som vinnere av NOK lag-cup som beste klubblag.

Publisert

Rundt 100 ivrige optimistjolleseilere var i aksjon på de to banene utenfor Bærum Seilforenings anlegg på Sarbuvollen. Lørdag blåste det nærmest perfekt og banene som ble lagt om formiddagen kunne ligge uforandret helt til dagens siste match ble seilt rett før klokken 17. Arrangøren klarte hele 55 starter! Søndag tok det altfor lang tid før det kom noe vind og det ble derfor ingen seiling og tidlig premieutdeling.

Det var veldig gøy å se alle seilerne som gledet seg sammen under årets lagseiling, arrangementet hadde en uformell profil hvor enkelte hadde farget håret mens andre hadde laget t-skjorter. De mindre erfarne seilerne følte de fikk like stor oppmerksomhet som seilerne som vanligvis dominerer resultatlistene. Bærum SF delte sjenerøst ut premier til alle deltakerne, NOK hadde fått laget egne medaljer og ny vandrerpokal til beste klubblag og i tillegg stilte sponsorer opp med premier.

- NOK ønsker å stimulere til gode treningsmiljøer i klubbene, det er her seilsporten har sin ”organiske vekst”, sier sportslig leder i NOK, Alf Magne Andersen. - Vi ønsker å bidra litt ekstra til dette ved å arrangere denne typen konkurranser klubber i mellom, vi ser at samholdet seilerne mellom blir styrket gjennom lagseilingen. Ikke minst får mange mindre erfarne seilere en bratt læringskurve gjennom forberedelser og deltakelse i lagseilingen samtidig som de mer erfarne i lagene får mye god læring gjennom å dele av sine kunnskaper til de andre på laget, sier han videre.

- Nå vil vi i styret evaluere årets lag-cup og se på hvordan neste års arrangement kan gjennomføres. Det meste har vært positivt under årets arrangement, men det finnes ting som kan bli bedre. Det vanskeligste i år var å få nok dommere, men vi fikk med oss på laget mange eldre jolleseilere med mange års erfaring fra deltakelse i lagseiling. Vi ønsker spesielt å rette en takk til de som sporty stilte som dommere under helgens arrangement, det fungerte helt utmerket, sier Alf Magne Andersen.

Endelige resultater kan du lese her:

Powered by Labrador CMS