To nye ute av Vendee Globe

To av de på forhånd antatte favorittene har måtte kaste inn håndkledet i Vendee Globe seilasen, mens Jean-Pierre Dick (Paprec-Virbac) har festet grepet på konkurrentene

Publisert

Vinneren av Barcelona World Race, Jean-Pierre Dick (Paprec-Virbac) har tatt en klar ledelse i Vendee Globe seilasen etter at feltet tidligere uken var tett samlet og ledelsen skiftet mellom flere konkurrenter. I det siste har det råblåst i sydishavet og med vindstyrke opp mot 45 knop har feltet spredd seg og flere av seilerne har fått føle at soloseilas jorden rundt ikke er noen frøkensport.

De siste på skadelisten er Dominique Wavre som har seilt inn til Kergeulen for å foreta en midlertidig reparasjon av kjølen så han kan seile videre til Asutralia. Svingkjølen har mistet festet som holden den på plass og den svinger uten kontroll. Også Bernard Stamm befinner seg på Kergeulen der han har måttet foreta reparasjon av et slitt rorbeslag. Begge disse er nå ute av regattaen, ettersom det ikke er tillatt å motta assistanse utenfra etter start. Listen over båter som har måttet gi seg fra regattaen er nå oppe i ni etter at favoritten Löick Peyron brakk masten i sydishavet for vel en uke siden. Han er nå på vei til Astralia under nødrigg.

Fremst i feltet øker Jean-Pierre Dick ledelsen på båtene bak, i første rekke Mike Golding, Roland Jourdain og Michel Desjoyeaux, til tross for at han flere ganger har måttet stoppe båten for å få fjernet tang og sjøgress fra kjølen.

Michel Desjoyeaux (FRA), som startet nesten to dager senere enn konkurrentene etter å ha måtter returnere til Les Sables d´Olonne for å reparere en lekkasje i ballastsystemet og en motorskade har til nå drevet båten hardere enn noen for å ta igjen ledergruppen. Han har nå slakket noe av på tempoet. Selv sier han at det er kulda som har gjort at han nå tar det roligere. Mye av tiden går med til å kle av og på seg i alt syv lag med inner og ytterklær som er nødvendig for å holde varmen. I tilegg må han skylde regnklærne som er dekket av salt, for å få dem noenlunde tørre til han skal ha dem på igjen

Rekkefølge kl 0500 idag 15. desember

1  Jean-Pierre Dick Paprec-Virbac 2 14203.4 nm igjen å seile, 18.1 knop    

2  Mike Golding + 73.1 nm, 17.4 knop

3  Roland Jourdain Veolia Environnement + 97.2 nm, 17.3 knop   

4  Michel Desjoyeaux Foncia + 109.3 nm, 14.9 knop   

5  Sébastien Josse BT + 138.7 nm, 18.9 nm   

6  Jean Le Cam VM Matériaux + 170.9 nm, 18.5 knop

Powered by Labrador CMS