Spissing mot OL

To seilere satt ut av landslaget

RS:X-seilerne Maria Aadland Mollestad og Sebastian Wang-Hansen er ikke med i satsingen frem mot OL.

Publisert Sist oppdatert

– Generelt har sesongen for landslaget vært positiv i år. Både resultater og progresjon har vært i henhold til forventninger og krav. Men dessverre har hverken Maria eller Sebastian levert opp til forventningene. Beslutningen om å sette dem ut av landslaget er selvfølgelig trist for Maria og Sebastian, og vi har stor forståelse for at de er skuffet. Men når resultater og progresjon uteblir, må vi ta grep, sier Jan Steven Johannessen, sportssjef i NSF, i en melding på seilforbundets nettside.

Har kvalifisert Norge for OL

Begge de to seilerne har imidlertid seilt så godt at de har gitt Norge en kvote-plass i OL i de to brettklassene, men ettersom seilerne nå ikke lenger er en del av det norske landslaget og får den støtten det innebærer, er det opp til dem selv å overbevise Olympiatoppen om at de fortjener en tur til OL i Rio de Janeiro til sommeren.

Og er det noe Olympiatoppen blir overbevist av, så er det resultater i internasjonale mesterskap og verdenscup-regattaer. Klarer de å bli gode nok på egenhånd, ligger slik sett OL-billettene klare for dem.

«Selv om de ikke er med på landslaget lenger, ønsker NSF og Olympiatoppen å hjelpe dem videre. Begge får derfor tilgang til å trene på Olympiatoppen i 2016, samt begrenset tilgang til råd og innspill fra NSF og Olympiatoppen», heter det i meldingen på seiling.no.

Satser fortsatt på brett

I meldingen sier Johannessen også Olympiatoppen ønsker å se progresjon som ender i toppresultater, og de er derfor positive til NSFs ønske om å spisse innsatsen i de klassene der muligheten for gode plasseringer i OL er størst.

– Det er mange talentfulle RS:X-seilere i Norge, og vi ønsker å fortsette brett-satsningen videre i et nært samarbeid med KNS, hvor Sebastian og Maria selvfølgelig er velkomne til å delta. Brettseiling er fortsatt med som et satsningsområde for NSF, avslutter Johannessen.