Tøff start på Route du Rhum

Kollisjon, havari og kullseiling. Det første døgnet av soloregattaen over Atlanterhavet har vært krevende.

Publisert Sist oppdatert

Thomas Coville i «Sodebo» kolliderte med et lasteskip i natt og ødela fremre del av styrbord sideskrog. Skroget er ødelagt helt bak til fremre bro som holder skrogene sammen. Coville er uskadet, og seiler Roscoff på babord halser med det skadete skroget over vann. Det skal også være skader på hovedskroget. Coville har bygget om en eldre trimaran for dette racet.

Les mer om trimaranen «Sodebo» her.

Hentet med helikopter

Det har vært dramatikk også i Class40 som nå har en svært tøff kryss rundt Bretagne. Rett før midnatt mottokk redningsselskaper Cross Corsen nødsignal fra Francois Angoulvant i Team Sabrosa. Regattaorganisasjonen forsøkte å komme i kontakt med seileren uten hell. Femten minutter senere var et redningshelikopter på stedet og så et skrog som lå opp ned. Angoulvant ble hentet opp til helikopteret og fraktet til sykehus i Brest.

Brukket skrog

Maitre Jacques i Multi 50 klassen brakk i natt styrbord sideskrog. Loîc Féquet lå på fjerde plas når dette skjede. Skipperen er uskadet, men båten kan ikke manøvreres. Den vil bli slept inn mot land.

Flere skader

I Class40 har ytterligere fem båter hatt problemer i natt. Noen har gått til land for reperasjoner, mens andre har brutt. i Multi50 klassen er ytterligere båter på vei mot havn. Benjamin Hardouin i «Krit'R», replikaen av båten som ble nummer to i 1978 søker havn etter lekkasjer, mens Bob Escoffier er i Roscoff for å reparere riggen.

Favoritter i tet

Ikke uventet ligger Francois Gabart i «Macif» først i Imoca 60-klassen. Hn har en ledelse på 3,3 nm foran Vincent Riou. I Class40 med 43 båter leder Sebastien Rogues, også 3,3 nm foran Thibaut Vachel-Camus. Vi var om bord i Rogues båt før start. Les saken her.

I Ultime-klassen klarer de mindre MOD70-båtene seg bra mot gigantene over 100 fot. Loick Peyron i feltets nest største båt har en ledelse på 31 nm foran Sebastien Josse. Alle MOD70-båtene ligger foran regattaens største båt, Spindrift, som ligger som nr 6 foran eksperten Francis Joyon.

Les om gigant-trimaranene her.

Sodebo Ultim' en approche de Roscoff après son... by routedurhum

Film fra starten i går.

Cap Fréhel, le passage des premiers by routedurhum