Tok sin 10. NM-tittel

Roy Johannessen er ikke lett å slå i 12.5 kvm-klassen.

Publisert Sist oppdatert

23 båter av typen 12.5 kvm fra Risør og Ålesund deltok i norgesmesterskapet i Risør. Den rutinerte og dyktige regattalederen, Frans Karlson og hans mannskap, fikk gjennomført fem seilaser under tildels vanskelige forhold og sørget for at det ble en morsom og spennende regatta.

Kamp om medaljene

Kampen om medaljene ble jevn og spennende. 49er-seilerne Tomas og Mads Mathisen, som hadde fått med seg Carl Morten Knudsen, vant de to første seilasene og ledet klart etter første dag, men det var Roy og Wenche Johannessen med Tom Erik Bråtane som fast tredjemann som var jevnest og best til slutt. De var aldri dårligere enn nummer tre i noen av seilasene og endte to poeng foran fjorårsmesteren Fritz Lundberg som seilte sammen med Morten Røysland. Bronsen gikk til Mathisen-tvillingene og Knudsen.

Disse tre lagene var i en klasse for seg.

Jevnt felt

Bak dem kom en gruppe få fire båter der bare tre poeng skilte mellom 4. og 7. plass. Best i denne gruppen var Richard Voss og Kjell Yngvar Christiansen, som etter relativ svak seiling den første dagen, kom som et skudd den andre.

På 5. plass kom gode, gamle «Skårungen» med Frode Halvorsen, Hanne Kraft-Johanssen og Dag Hødnebø som hadde en motsatt utviking. Etter bra seiling fredag, falt de av lasset lørdag. Brødrene Jens og Harald Dietrichson er alltid godt fremme. Nå ble det 6. plass foran regattaens eldste lag med totalt 144 år i båten, Svenn Lundberg og undertegnede.

Arrangøren hadde lagt opp til to sosiale arrangementer, rekeaften fredag og premieutdeling med påfølgende grillparty lørdag. Det var god deltagelse og topp stemning på begge.