Tomasgaard beste norske seiler

Peru fikk verdensmesteren i optimistjolleseiling. Malaysia ble beste nasjon lagmessig, mens de norske seilerne kom et stykke ned på resulatlisten da VM ble avsluttet i Brasil igår

Publisert

BEST: Malaysia.

Vi har fått denne rapporten fra Gine Johansson, som også har tatt alle bildene:

VM for Optimistjoller 2009 er gjennomført. Torsdag var det fine forhold og det ble arrangert 3 regattaer.  Hermann overtok ledelsen blant de norske seilerne med 88 plass. Fredag var det igjen vindstille og det så lenge skummelt ut for regatta nr. 12.  Ca kl 14:30 kom det omsider nok vind og den 12’te (siste) regatta ble heldigvis gjennomført. Det innebar at seilerne kunne stryke to resultater.

Hermann seilte seg ytterligere opp og endte totalt som nr. 80. Håvard holdt skansen og leverte gode regattaer torsdag og fredag. Totalt endte han som nr. 91. For de øvrige norske ble plasseringene: Hartvig – 144, Lars Johan – 172 og Kristoffer - 206. Alt i alt er dette respektabelt fra Norges VM-lag. 

I teten var det meget jevnt. Malaysia (MAS 85 - Mohamad Fazial Norizan) har ledet under hele mesterskapet, men måtte etter dagens seilas se seg slått av Peru  (PER 272 – Sinclair Jones), Gratulerer!  Blant de to beste jentene fikk Thailand (THA 112 - Noppakao Poonpat) 4. plass og Polen (POL 1310 – Ewa Szczesna) 14. plass.  Av lagene er Malaysia helt suverene individuelt sammenlagt. De har fått en flott oppkjøring i forkant av VM på hjemmebane neste år. For komplett resultatliste se:

http://www.cncharitas.com.br/result_final_world.HTM

De beste seilerne i et VM er ofte langt på vei profesjonelle. De seiler hele året og har gjerne idretten som et skolefag eller blir tatt ut av skolen for å seile noen måneder i året. 

For støtteapparatet har livet i Niterói i ca. 14 dager har vært så mangt. Deler av vårt support-team har valgt å følge seilasene fra hotelltaket og det har nok vært den beste tilskuerplass. Tak-gjengen har vært utstyrt med fuglekikkert! Aktiv overvåking og VHF-kommunikasjon fra overkommandoen på taket med trenerbåt, tilskuerbåt, seilklubb-bryggen og ambulerende kajakk var god hjelp for det norske laget. Sikkerhetsopplegget rundt mesterskapet har vært tydelig og det minner oss om at det er grunn til litt forsiktighet. Vi har ikke opplevd ubehageligheter.

De som ikke har fulgt det sportslige ”live” har hatt et flott tilbud i seilklubben og på strender i nærheten. Det er generelt mye artig å se og gjøre i Rio de Janeiro, så tiden har gått fort.

Avslutnings-seremonien/premieutdelingen ble en flott seanse med glade seilere, film- og billedshow fra seilasene, sambadans og fyrverkeri!  Takk for oppholdet under VM for Optimistjoller i Niterói! 

Powered by Labrador CMS