Toppmøte om tid og sted
Toppmøte om tid og sted

Toppmøte om tid og sted

Kamphanene Ernesto Bertarelli og Larry Ellison er tilsynelatende enige om at de neste duellene om America´s Cup skal utkjempes på vannet. Nå møtes partene for å diskutere tid og sted

Publisert

Toppmøtet der hverken Bertarelli eller Ellison, men trolig et kobbel jurister kommer til å representere dem, skal etter planen finne sted i løpet av den nærmeste uken i Valencia eller Geneve.

Reglene er slik at mens det er forsvareren som skal velge sted er det opptil utfordrer å velge båttype og  tidspunkt for seilasene. Dog må en regatta på den nordlige halvkule holdes mellom 1. mai og 31. oktober. Bertarelli har tdligere uttalt at det ikke er tilstrekkelig tid til å bygge en ny båt innen 31. oktober i år og dersom amerikanerne insisterer på å seile i 2008, kommer han til å gi opp pokalen uten kamp. Nå har han imidlertid moderert seg og lovet å bidra til en konstruktiv dialog mot et realistisk tidspunkt. Dersom Larry Ellison setter hardt mot hardt kan det imidlertid bli seilaser allerede i juli i år. Det er allerede opplest og vedtatt at seilasene skal seiles i en 90 fots flerskrogsbåt.

Seiling i Valencia i 2008 er lite sannsynlig da Formel 1 sirkuset har satt byen på kartet over kommende billøp i år. Andre Europeiske steder har vært nevnt, men også Dubai kan bli en mulig arena for America´s Cup. Det spøkes også med antiamerikanske Havana som et mulig arrangørsted.

Selv om partene nå tilsynelatende er innstilt på å finne løsninger er kjemien mellom de to ikke særlig bra. Bedre ble det heller ikke etter at Larry Ellison ansatte Alinghis nøkkelmann Russell Coutts som skipper og sportslig leder for BMW Oracle teamet.

Dersom det amerikanske teamet skulle vinne den kommende matchen som seiles til en båt har vunnet to  seilaser, er det klart at America´s Cup igjen åpner for alle i 90 fots monoskrog i 2011.

Powered by Labrador CMS