Toppseil strammer inn og ansetter trener

NSF ansetter trener på 30 prosent tid for å betjene Toppseilerne i Laser, E-jolle, Brett og 29er. Pengene hentes ved å redusere reisestøtte og trimme lagene.

Publisert

Det er klasseklubbene i de aktuelle klassene som samlet går inn for denne løsningen. Annonsen etter ny trener går ut med det første og det er representantene fra de fire klasseklubbene som selv skal foreta ansettelsen. De støtter også at NSF trekker reisestøtten utenlands til utøverne, et beløp som ligger på kr 250 per dag i inntil ti dager.

Reduserer antall

Idag er stallen på Toppseil rundt 30 inkludert seilerne på NTG. Fra neste år skal Toppseil strammes inn til 14-16 utøvere og NTG seilerne skilles fra Toppseil. I dette skoeåret er NTG tallet 11 seilere. Ansvarlig i NSFs styre Odd Ørnulf Stray understreker at E-jollas posisjon i Toppseil er uendret. Klassen er den nest største av jollene både i Norge og i nordisk sammenheng, men han støtter NTG treneren Frank Kirkeland i at toppseilerne må prestere på Europacupnivå før det får vise seg frem i VM.

Det nye Toppseil laget tas ut våren 2011.

Powered by Labrador CMS