Trackingpartner For Færderseilasen

Per Bøymo i KNS har valgt nederlandske Marc Sailing Spectator  som trackingpartner for årets Færderseilas. Det åpner for et et nytt marked for hollenderne som allerede har flere verdenscuparrangører på kundelisten.

Publisert

Bildet over viser Per Bøymo og Steven van der Bles som studerer Marc Sailing Spectators tracking-løsninger.

Marc Sailing Specator skal tracke 150 båter i årets Færderseilas. Det nederlandske selskapet er vel etablert som trackingpartner for verdenscupen i seiling og skal i år tracke deltakerne i Hyeres, Medemblik og Kiel, de to siste for henholdsvis 2. og 3. gang.  Daglig leder i selskapet Steven van der Bles var i dag i Oslo for å avslutte forhandlingene med KNS og sier at han nå gleder seg til å samarbeide med KNS om den viktige regattaen. Samtidig innleder Marc Sailing Spectator et samarbeide med Seilas som skal fungere som link mellom selskapet og norske arrangører som vil ha tracking for sine regattaer. - Vi skal tilby avanserte løsninger for tracking og race management, sier van der Bles som til tross for at systemet er vel etablert har flere interessante løsninger under utvikling som kan endre de forestillinger man til dag har om seiling og media.

Van der Bles som er internasjonal regattaleder startet å tenke på ulike måter å gjøre seilingen mer tilgjengelig for publikum under et lengre sykeleie for noen år siden og har senere samarbeidet med forskningsmiljøer i Nederland for å tilpasse etablerte trackingsystemer, blant annet fra Tour de France til seiling. Det har ført til et tett samarbeide, først og fremst med arrangøren av regattaen for OL klassene i Medemblik, og senere med ISAF. - Vi skal ikke endre reglene for regattaseiling, men skal være klar til å presentere seiling på best mulig måte når reglene endres, sier han og tenker spesielt på at mange av OL klassene idag ikke har anledning til å motta informasjon via elektroniske hjelpemidler. - Det kommer imidlertid til å endre seg, helt ned til Optimistjolleklassen, sier var der Bles.

Powered by Labrador CMS