Trøbbel for Ericsson?

Ericsson 4 skal ha byttet baugen ulovlig, og Ericsson 3 har både seilt feil, og ifølge protesten, skapt en farlig situasjon for Telefonica.

Publisert

Ericsson teamet får litt å svare for når juryen skal behandle tre forskjellige saker som berører både E3 og E4 torsdag.

Volvo Ocean Race målere har 4. januar levert en rapport til den internasjonale jury som går ut på at E4 skal ha byttet ut crash boksen i baugen som skal beskytte ved eventuelle kollisjoner. Byttet skal ha vært foretatt uten å gi beskjed til målerkomiteen og kan ha påvirket skrogformen og datareferansene til båtens målebrev. Juryen skal ta stilling til saken og en eventuell straff under en høring torsdag. 

Les mer her

Samtidig skal juryen behandle to protester mot E3. Den ene etter en styrbord/babord situasjon med Telefonica Blue. Den andre er en protest fra regattakomiteen som antyder at båten ikke har passert et begrensningsmerke syd for Sri Lanka korrekt. Navigatøren Aksel Magdahl sier til Seilas at bare teamsjefen Richard Brisius kan uttale seg om sakene, men at passeringen av begrensningsmerket blir en fortolkningssak som han er rimelig optimistisk på at laget hans vil komme god ut av.

Les mer her

Powered by Labrador CMS