Tre medaljefinaler på nordmennene

Sportssjef Jan Steven Johannessen hadde håpet på seks norske båter i medaljefinalene. Han fikk tre.

Publisert Sist oppdatert

- Også fredagen bød på frisk vind. Forventede 10 knop ble til 20-25, sier Jan Steven Johannessen fra Medemblik.

På Laser standard banen, seilte Kristian Ruth igjen veldig bra. Han hadde plasseringene 7 og 2 i mål, men 2. plassen røyk etter hårfin tjuvstart. I stedet for 4. plass går han inn i medaljefinalen som nummer ti. 

På laser radialbanen begynte det dramatisk, ved at Tiril Bue røyk cunninghamen i starten, og dermed ikke fikk seilt den 7. seilasen. Presset var derfor stort før siste seilas. Nå var det bare en topp plassering som gjaldt. Og det gikk helt greit. 6. plass og medaljefinale lørdag, hennes første i en stor og viktig regatta. Marthe Enger Eide havnet desverre rett utenfor medaljefinalen. 13. plass og kun 4 poeng unna.

På brettbanen har Maria Mollestad vært stabil bra. Med 7., 9. og 12. blir det en velfortjent medaljefinale lørdag. For Sebastian Wang-Hansen var ikke dagens 9., 6. og 17., godt nok til å komme til finalen denne gang. 

For sonaren ble det  2 og 5. plass og Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen ligger fortsatt på 3. plass før morgendagens to siste seilaser.