Tre svenske seilere med «Groupama 4» i Volvo Ocean Race.

Franck Cammas har allerede laget på «Groupama 4» klart for Volvo Ocean Race. Tre av sellerne er svenske.

Publisert

Magnus Woxen forbereder seg nå for sitt femte Whitbread/Volvo (1997, 2001, 2005 og 2008). Den 39 år gamle Stockholmeren er en allsidig seiler som også har vunnet den svenske Mesternes Mester-regatta og deltatt regelmessig på Bjørn Hansens lag i matchseiling. Magnus har lenge vært knyttet til prosjektet som konsulent. Nå blir han rormann, trimmer og masteekspert.

Martin Krite var med på Ericsson 3 i siste Volvo Ocean Race. Nå blir han baugmann og båtkaptein, det vil si at han får hovedansvaret for vedlikehold og transport. Han er en av dem som sørger for at Groupama 4 fyller kvoten av seilere under 30 år. Ved siden av seilingen er Martin prest, men ombord er han bare seiler. - Jeg vil ikke pådytte lagkameratene min tro, men jeg diskuterer gjerne religion med dem om de ønsker det selv, sier Martin.

Martin Strömberg blir den tredje svensken ombord og utgjør sammen med de andre det som kameratene kaller «Ikea-vakten». Også han er under 30 og har erfaring fra Ericsson 3. Martins rolle ombord blir som trimmer, pitman og seilmaker.

.

Powered by Labrador CMS