Tredobbelt Bergensk i Knarr - Seilas midt på resultatlisten

Bergens Seilforening hadde vær og vind på sin side da norgesmesterskapet for Knarrer ble avviklet i helgen, men ingen kunne hamle opp med bergenserne på hjemmebane.

Publisert

Hjemmefavoritten Johan G. Hvide og hans sønner Johan Christian K. Hvide og Jogeir K. Hvide fra Bergens Seilforening tok sitt fjerde NM på rappen i konkurranse med 21 båter, kun fire av dem fra Østlandet. Forholdene på Raunefjorden fredag og Korsfjorden lørdag og søndag var de aller beste, med nordvestlig til nordlig vind fra 3-8 m/sek. Sølvet gikk til Knarrklubbens formann Jan Møller-Nielsen med mannskapet Geir Bjarne Myre og Beathe Birkeland, mens Martin Bjelland, Elna Nini von Erpecom Dahl og Elling Bjelland, alle fra Bergens Seilforening tok bronsemedaljene.

KNS´ Morten Heldal Haugerud som ledet etter første dag, var kun ett fattig poeng fra bronsen, men han hadde til gjengjeld mesterskapets yngste og eldste deltaker i besetnngen, henholdsvis Catharina Frostad 24, og Urban Ringstad 87 år.

For Seilas´ utsendte ble regattaen en bekreftelse på at en ikke bare kan gå ombord i en fremmed båt og tro en skal slå konkurrentene sønder og sammen.

Knarren er en delikat båt å seile der en må benytte de få trimmemulighetene riktig. Båten er tung og treg i forhold til de moderne båtene vi vanligvis seiler. Det merkes både på fart og i manøvrene som ikke satt skikkelig for mot slutten av regattaen. Vi var ofte blant de fem-seks beste etter første kryss, en gang ledet vi sågar, men vi greide aldri å holde plasseringene til mål. I tillegg var forholdene på Korsfjorden ganske vanskelige med trykkforskjeller og små vindskift over hele banen, uten at vi tror det favoriserte hjemmeseilerne spesielt. Med båteieren Rolf Berge og Marit Schjøtt i besetnngen havnet Seilas-båten på 12 plass sammenagt, men nybegynnerne kunne i hvert fall glede seg over å slå veteranen Morten Heldal Haugerud i to av seilasene.

Lørdagens seilerfest var lagt til Bergens nye in-sted Cornelius på Holmen, en spesialrestaurant som kombinener kompetanseoppbygging med servering av.sjømat i toppklasse. Et attraktiv mål for dem som velger å legge sommerens seiltur til den praktfulle Bergensskjærgården.

Powered by Labrador CMS