Delta Lloyd Regatta 2016

Tripp trapp tresko

Ett fattig poeng skiller de tre norske Laserjentene som alle er topp ti i Medemblik

Publisert Sist oppdatert

Det er en liten overraskelse at Celine Herud er best av de norske Laserseilerne etter seks seilaser i Hollandske Medemblik. Riktignok skiller kun ett poeng Celine på 7. og Tiril Bue på 9. plass og mellom dem ligger Line Flem Høst 0.3 p bak Herud. Det er for tidlig i regattaen og for tett mellon jentene til å trekke vidtrekkende konklusjoner om Bues mulige OL uttak, men hun bør nok bli beste norske seiler og godt innenfor de ti beste for å trygge sitt kandidatur.

Også i de paralympiske klassene er det tett mellom båtene. Regattaen teller som verdensmesterskap for disse klassene og konkurransen er på topp. Bjørnar Erikstad falt idag ned på 5. plass, men ligger á poeng med britiske Helena Lucas, vinneren av klassen i London 2012. I Sonarklassen skiller fire poeng de fire første båtene. Storbtittania leder foran USA, Tyskland og Norge som hadde bra flyt idag med 1. og 5. plass.

Brettseilerne greide ikke helt å følge opp den fine seilingen fra tidligere i uken, men Maria Aadland Mollestad er fremdeles topp ti. Med 10 og 13 plass idag ligger hun 9 sammenlagt, mens Sebastian Wang-Hansen som startet regattaen så sterkt med 4 og 3. plasser, er nå 11 sammenlagt etter 10. og 15. plass idag.