Trippel norsk skute-seier

«Staatsraad Lehmkuhl» stakk av med seieren i første etappe i Tall Ship' s Race, tett fulgt av «Christian Radich» og «Sørlandet».

Publisert

VANT: «Staatsraad Lehmkuhl» fra Bergen. (arkivbilde)

Her er siste ferske rapport fra kaptein Halvor S. Hanssen på «Christian Radich»:

Regattaens siste døgn ble som forventet ulidelig spennende. Den kraftige vinden holdt seg helt til langt ut på kvelden den 15. juli, før det modererte seg noe. Fremdeles en fin kuling, men ikke like hårreisende som før.

Flaks med vinden

Natt til den 16. juli suste vi over Tyskebukta. «Statsraaden» dro noe ifra, og «Sørlandet» sakket litt etter. Fredag formiddag fikk vi landkjenning med kysten av Danmark. Vinden var fremdeles fin og frisk, og dreide noe over på SE. De siste 12 timene var bidevindsseilas, men ikke av den aller skarpeste sorten. «Statsraaden» passerte mållinjen ca 1730, 20 mil foran oss. Bak oss nærmet det seg en front, og vi kunne se på farten til skutene på andre siden av fronten at er var det betraktelig mindre vind... Vi peiset på, og passerte mållinjen 19.35 om kvelden. Jubelen hadde ikke stilnet før vinden kantret 140 grader, alt sto bakk og vi stoppet helt opp.

En rolig natts søvn

I skrivende stund er det trippelt norsk i A-klassen, med «Statsraaden» på første, vi på andre, og «Sørlandet» på tredje plass. For oss ble utseilt distanse 489 mil på rett under to døgn. Det tilsvarer en snittfart på 10,2 knop, noe som er ganske så imponerende. Det er gøy å seile så fort, men det var deilig å redusere seilføringen til et mer anstendig nivå og sove rolig en hel natt!

Powered by Labrador CMS