Triste tanker ved reisens slutt

OL drømmen brast for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Dermed er en reise slutt. Men Melleby utelukker ikke en ny satsning mot 2012

Publisert

Så var OL-eventyret ute, skriver de to i Lode Stars siste nyhetsbrev som seilerne selv i sine verste mareritt aldri drømte om å skrive.

- Alt kjennes tomt og rart. Det er rett slett ikke mye å skrive hjem om. VM er over og vi fikk ikke med oss OL-billetter. Det er 17 andre nasjoner som var med og kjempet som heller ikke blir å se i Kina, men det er en mager trøst.

Hva skjedde i VM?

- Vi gjorde tre store tabber i VM; startet for tidlig og måtte leve med en Black Flag scoring og en 48nde plass når poengene skulle telles. Det er to store tabber for mye. Risikoen blir større når det er 105 båter på linja og marginene blir små. Det gjelder å ha dagen eller rettere sagt uken sin der og da. Det hadde ikke vi.

Hva nå?

- Som nevøen til Eivind hadde sagt i det han brast ut i gråt: ”Stakkars onkel Eivind, han har mistet jobben”. Vi har aldri hatt noen back-up plan, og vi kan vel si at vi føler det som om vi har fått sparken. Vi har planer om å delta i noen av regattaene i Europa. Vi drar nok til Holland, Eastern Hemisphere og EM. Mulig vi også får til litt trening før det. Vi får se…

Mange å takke

- Dette har vært en lang reise i hurtigtogsfart, sier Eivind. - Selv føler jeg meg som en vinner og taper på en og samme gang. Taper fordi målet var OL-deltagelse. Vinner fordi jeg turte å satse og klarte å få LodeStar-prosjektet opp og stå. Tiden er inne for å takke. Først og fremst en stor takk til mannskapet mitt, Petter. Han har vært lærevillig, 100% dedikert til oppgaven, selvgående og en eksepsjonell hyggelig fyr å være sammen med i så mange reisedager som vi har hatt.

Så en stor takk til sponsor Explora Capital for at dere tror på oss og tør å være med på eventyr i Stjerneklassen. Uten våre investorer Svein og Petter Fjellstad, Vidar Hansson, Bergen Seil, Sara og Arild Holt og Nortek hadde heller aldri prosjektet latt seg gjennomføre. Tusen takk til våre bidragsytere Ragnhild og Morten Bergesen, Harald Lothe, KNS, Hankø Yacht Club, John Platou og APL. Takk til våre leverandører OneCom, Quantum, Microsoft og Lenovo. Dere vil være forbilder for meg når det gjelder å stille opp for ”unge” mennesker som tror de kan flytte fjell med litt hjelp.

Sist men ikke minst må jeg takk min kone Karianne. I tillegg til å være en fantastisk mamma for min datter, har hun stilt opp 100% for prosjektet. Hun har gjort at Team LodeStar ble etablert som en ledestjerne innen norsk seiling, gjennom sitt profesjonelle informasjonsarbeid. Vi har hatt stor medieeksponering og fått etablert en solid fanclub som mottar våre nyhetsbrev. I tillegg til å ha vært husmor, vaskehjelp og kokk, har hun presset oss hardere enn noen andre til å systematisere treningen og hjelpe oss til å yte litt mer. Hun har stått for Champagne og feiring når det har gått bra, og hun har hjulpet oss med den største skuffelsen nå under VM.

Sesongen er ikke over ennå, og vi skal gjøre vårt beste der vi skal delta. Selv om vi ikke får være med i OL så skal vi vise at vi hadde hatt noe der å gjøre. Jeg er stolt av det vi har fått til alle sammen, og kanskje kommer OL-ilden til å brenne frem til London 2012….

Du kan for øvrig lese et større intervju med Eivind Melleby i Seilas nr. 5.

Powered by Labrador CMS