«Ada» vant Senja Rundt

Da det gjensto en halvtime av Senja Rundt-regattaen var det forsatt uklart hvem som ville gå av med seieren sammenlagt. Det ble til slutt Tromsø-båten «Ada» som trakk det lengste strået foran Sørreisas «Quinaya».

Publisert Sist oppdatert

Under særdeles varierte og utfordrende forhold stakk Elan 33-båten «Ada» av med seieren både overall og i klassen for båter med høyere LYS-tall enn 1,20. Men det var først etter en uhyre spennende innspurt den siste dagen at Tromsøseilerne kunne glede seg over seieren, tett etterfulgt av "Quinaya", hvor Seilas var med som mannskap.

- Vi er nå bare en liten glad gjeng som gjør så godt vi kan, gliser Skipper Trond Johansen. Det er likevel ikke første seieren i sommer for Johansen, som også var med å vinne Vestfjordseilasen.

«Ada» er tre år gammel, og mannskapet har kun seilt sammen i to -tre år. Sistemann kom med på båten i år.

— Vi seiler rundt femten regattaer i året, forteller skipperen, og legger til at de er faste deltakere på tirsdagsregattaene i hjembyen.

Nord-Norges vakreste seilas byr på det meste av utfordringer. I løpet av fire dager får deltakerne testet seg selv og båten i alt fra vindstille «innlandsseilas» til røff utaskjersseilas utenfor de stupbratte Senjafjellene.