Åttende plass til Ruth i Norges siste medaljefinale
Åttende plass til Ruth i Norges siste medaljefinale

Åttende plass til Ruth i Norges siste medaljefinale

Kristian Ruth ble nummer åtte i dagens medaljefinale i Laser og endte på 10. plass sammenlagt. Dermed er OL-regattaen slutt for Norges vedkommende ettersom Jannicke Stålstrøm ikke nådde medaljefinalen i brett.

Publisert

BILDE TIL HØYRE: Kristian Ruth tok en av de to norske plassene i medaljefinalen i årets OL.

Bortsett fra Kristian Ruths innsats i Laser som var meget impinerende, var OL-regattaen en stor skuffelse for det norske laget som for første gang siden 1984 endte uten medalje.

Særlig skuffet Yngling-jentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed som ble nummer ni og riktignok fikk den beste norske plasseringen, og Peer Moberg som endte på 19. plass i Finnjolle. Christopher Gundersen og Frode Bovim ble 13 i 49er, mens Jannicke Stålstrøm som lenge lå godt an i brett falt ut av det på slutten og etter 18. plass i dagens seilas må følge medaljefinalen fra sidelinjen. 14. plass ble det på henne til slutt. I Laser Radial for jenter ble Cahtinr Gjerpen sist av de 18 båtene i klassen.

Gullkampen i Laser var i realiteten avgjort før start, da Paul Goodison med 18 poengs forsprang på Rasmus Myrgren fra Sverige ikke kunne slås, selv om Myrgren vant seilasen og Goodison skulle ende sist. Det var derfor en merkelig taktikk fra svensken som fra start engasjerte seg i duell med briten isteden for å konsolidere i forhold til de båtene som lå nærmest bak ham i sammendraget. Ved første merke ledet NZL foran CRO, mens NOR, GBR og SWE utgjorde trioen bakerst i feltet. Det ble kun små endringer i resten av seilasen.

Kroaten Vasilij Zbogar tok sølvet under store gledessener, mens italieneren Diego Romero tok bronsen. Myrgren endte etter sin taktiske blunder på 6. plass sammenlagt, mens Ruth som hadde samme poengsum som canadiske Mike Leigh måtte nøye seg med 10. plass ettersom canadieren hadde bedre topplasseringer.

Powered by Labrador CMS