Tung dag for nordmennene i Bacardi Cup.
Tung dag for nordmennene i Bacardi Cup.

Tung dag for nordmennene i Bacardi Cup.

Mandag og 2. dag i Bacardi Cup bød på sol, varmt og lette østlige vinder. Som på søndag måtte det to generelle tilbakekallinger og svart flagg til for å sende den ivrige og 118 store starflåten av gårde.

Publisert

Eivind og Petter manglet de berømte meterne for å få en helt perfekt start og første kryss ble deretter og  de rundet 24 på første topppmerke. Men som så mange ganger før klarte guttene å seile seg oppover i de skiftende forholdene. - Siste lens så lenge ut til å bli helt perfekt, og 100 meter før siste bunnmerke trodde jeg de skulle runde 4, i alle fall ikke dårligere enn 7,  forteller trener Lars Loennechen, - men så dreide vinden, Eivind og Petter fikk gress på kjølen og ble forbiseilt av 10 båter i et jafs. God gammeldags uflaks,  fortsetter Lars. Siste kryssen ble ikke bedre da Team LodeStar gikk for feil banehalvdel og ytterligere 10 båter tok dem rett før mål. - Vinden pleier å gå sakte mot høyre i slike forhold, i alle fall ikke 20 grader venstre, forteller Petter Mørland Pedersen. - Siden mange andre fikk det med seg, burde vel vi også sett det, men det klarte vi ikke. Får skjerpe oss i morgen!

 

Eivind og Petter ligger nå 16 sammenlagt. Det er planlagt 6 seilaser og forhåpentligvis var det stryken gutta seilte inn i dag. Lars Grael og Jordao Marcelo fra Brasil leder nå sammenlagt etter en strek 1. plass i dagens seilas.

 

1  GRAEL LARS/JORDÁO MARCELO  BRA     7.0   1.0            8

2  Diaz Augie/Trinter Phil USA               9.0   3.0            12

3  O'Connell Maurice/Cooke Ben  IRL     8.0   6.0            14

4  SCHEIDT ROBERT/PRADA BRUNO   BRA    4.0   12.0          16

5  Percy Iain/Simpson Andrew   GBR    3.0   14.0          17

16 Melleby Eivind/Mørland Pedersen Petter  NOR  1.0   31.0          32

Powered by Labrador CMS