Raskest, men ikke rask nok

Danmarks nye fartsvidunder var raskest i Watski Kattegat 2Star. Men ikke rask nok.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: «Carbon3» var raskest av alle i Watski Kattegat 2Star, men det holdt på langt nær ikke til å hevde seg.

Som ventet seilte den karbonfiberbygde trimaranen «Carbon3» med OL-vinneren Jesper Bank og makkeren Søren Gitz om bord raskest på den 102 n mil lange banen nord for Sjælland. Det var lite vind under regattaen, men «Carbon 3» brukte bare 16 timer, 19 minutter og 11 sekunder.

Det var over fire timer mindre enn nest raskeste båt, Dragonfly 35-en «Skagerrak» med Jens B. og Tina Thuesen – et lag som er godt kjent i Norge etter å ha deltatt i Watski Skagerrak TwoStar i fem år.

Sisteplass

Men det holdt ikke for noen av dem; «Carbon3» kom på sisteplass i klassen sin, mens «Skagerrak» ble nummer tre. «Carbon3» har et Dansk Handicap-tall som er nesten dobbelt så høyt som konkurrentene; 1,149 mot for eksempel «Skagerrak»s 0,813.

Vinner av flerskrogsklassen ble en båt av typen Corsair 750 Dash, seilt av Jan og Sven Møller. Den hadde et måltall på 0,714 og slo «Carbon3» med nærmere tre timer på korrigert tid.... «Carbon3» skulle med andre ord ha seilt 102 nautiske mil 7 timer raskere enn konkurrentene.

Men så er jo båten også et fartsvidunder…

Beste båt med ett skrog på korrigert tid (etter Dansk Handicap) ble en X-37, «Hansen», mens raskeste enskrogsbåt på seilt reell tid ble Dufour 45-en «Annibeth».