Tysk team blir den femte utfordrer til America´s Cup

Etterhvert som utfordringene kommer til de 33. seilaser om America´s Cup mister Larry Ellison støtte for sine anstrengelser for en alternativ regatta.

Publisert

Allerede 10. august mottok Société Nautique de Genève (SNG), og AC Management SA (ACM), arrangøren for den 33. America's Cup, en forvarsel om utfordring fra United Internet Team Germany, som representerer Deutscher Challenger Yacht Club. Etter å ha foretatt nødvendige undersøkelser om utfordrerens legitimitet sesnde ACM et akseptbrev 30. august.

Dermed er antall ufordrere blitt fem, med Spania, Sør Afrika, New Zealand, Storbritannia og nå Tyskland på plass.

Representanter fra disse utfordrerne vil nå bli invitert sammen med designere fra Alinghi Team til å utforme den nye regelen for neste generasjon America´s Cup båter. ACM har allerede indikert at de ønsker å lage en boksregel med stramme marginer, slik at det også neste gang kan bli jevne og spennende seilaser. ACM ønsker å bringe romantikken fra J-båtene tilbake, men med moderne båter.

Kritikken fra Ellison og andre om at forsvarerne dermed skaffer seg en urimelig fordel, ser dermed ut til å falle på steingrunn og ACM arbeider nå med full fart mot de 33. America´s Cup seilaser, uavhengig av utfallet av en eventuell voldgift i New York.

 

Michael Scheeren, Managing Director of UITG, uttaler: - Til tross for mye usikkerhete rundt de neste America´s Cup seilaser har vi sterk tro på den kursen ACM og forsvareren  Alinghi har valgt. Vi har valgt å være med i kampen på vannet, som er det eneste stedet det bør kjempes, sier han.

Powered by Labrador CMS