Ufattelig tett i feltet

Med snautt 2500 nm igjen å seile på den første etappen i Volvo Ocean Race er det så å si ingenting som skiller de beste båtene. Puma og E4 er stadig innenfor øyekontakt, og i øyeblikket kan alle de seks første båtene vinne etappen.

Publisert

Ingen av båtene har ennå seilt seg inn i ekstremværet som er meldt på sørsiden av det søratlantiske høytrykket, og feltet er stadig på vei sør- ostover i 17-18 knops fart i omtrent samme vindstyrke. Puma g E4 holder stadig trofast følge. Fem nm skiller i øyeblikket i favør av Puma. Fem nm skiller også gruppen som slåss om 3. plassen, Green Dragon Team, Telefonica Black og Telefonica Blue, med den irske båten ligger best posisjonert syd i feltet. E3 ligger nå bare 11 nm bak Telefonica Blue, 43 nm bak Puma og har definitivt seilt seg inn i tetgruppen igjen etter en frustrerende tid siden passeringen av Doldrums.

Med feltet så tett samlet kommer de neste dagers seilas til å bli ulidelig spennende. Alle vil trolig presse båtene helt på grensen av hva de kan tåle for ikke å tape til konkurrentene. Da skal det ikke mye til før utstyret ryker og den som best greier å balansere fornuft og lidenskap blir trolig den som kommer best ut av duellen. Slik det nå ser ut vil det skille mindre enn tre timer i mål mellom de seks beste. Snakk om duell!

Powered by Labrador CMS