VM Finnjolle 2015

I neste uke skal Anders Pedersen seile Finnjolle-VM i New Zealand.
I neste uke skal Anders Pedersen seile Finnjolle-VM i New Zealand.

Ugrei VM-opplading

Finnjollen til Anders Pedersen forsinket.

Publisert Sist oppdatert

 På tirsdag starter VM i Finnjolle i Takapuna, rett på utsiden av Auckland, New Zealand. Norge har én mann på plass, Anders Pedersen, som skal bryne seg på en «gjeng» med mildt sagt solide seilere. Men oppladingen har ikke vært optimal.

– En uke før avreise  fikk vi en litt lei beskjed om at båten min og coachbåten til Peer (Moberg, journ. anm.) var forsinket og ikke ville komme frem før den 18. november. Dette ødela litt av oppkjøringen, men vi skaffet til veie en leiebåt. Så det ble noen dager seilfri mens vi ventet på at båtene kom, forteller Anders Pedersen.

Forhåpentlig skal båtene være klare ut av tollen i dag, 19. november.

– Utifra de få dagene jeg har hatt på vannet til nå, så kan det se ut som om dette kan bli et tricky mesterskap med stor sannsynlighet for fralandsvind med kjempeskift, veldig mye strøm og store trykkforskjeller på banen. Det blir derfor veldig viktig for meg og bruke de neste seildagene på å prøve å kartlegge banen som best jeg kan, siden jeg får noen færre dager på vannet en mine konkurrenter, fortsetter han.

Ingen pre-worlds

«Pre- worlds» startet på tirsdag, og avsluttes i dag, planen var i utgangspunktet å bruke pre-worlds-regattaen til å prøve og kartlegge banen, men Pedersen har valgt å ikke delta i denne, og heller gjøre sine forberedelser som tilskuer.

– På den treningen vi har gjort til nå, ser det ut som vi har gjort en god jobb i Clearwater i høst.

I VM er det mange, mange gode seilere. Totalt er det 90 seilere påmeldt til regattaen, og svært mange av dem har gode resultater fra finnjolleseiling.

– Giles Scott er vel den store forhåndsfavoritten, men med de skiftende forholdene her nede så tror jeg det er mange som kommer til og kaste seg med i kampen om topplasseringene, inklusiv meg selv, sier en selvsikker Pedersen.

Solide konkurrenter

Blant de mange gode finner man seilere som sølvmedaljevinner fra London-OL, dansken Jonas Høegh-Christensen, franske Jonathan Lobert som ble tre i London og fire under prøve-OL i Rio tidligere i år og kroaten Ivan Klakovic Gaspic, som ble fem i London-OL og leder ISAF-rankingen i Finnjolle – i tillegg til flere andre dyktige seilere.

– Nå er vi jo på vei inn i OL-sesongen og jeg tror det er en stund siden feltet har vært så sterkt. Det er mange land som ennå ikke er kvalifisert til OL som har lagt veldig stor vekt på dette mesterskapet fordi det deles ut fire flere kvoteplasser. For min del, så blir fokus å jobbe med de arbeidsoppgavene Peer og jeg har satt og fortsette utviklingen. Jeg føler med trygg på at vi har et veldig bra opplegg, også med tanke på Rio til neste sommer, som jo er det store målet, forteller han.

Seilas.no følger mesterskapet som starter 24. november.

Trener på plass i New Zealand

Peer Moberg og Anders Pedersen
Peer Moberg og Anders Pedersen
TRENING: Anders Pedersen trener sammen med dansken Jonas Høegh-Christensen.
TRENING: Anders Pedersen trener sammen med dansken Jonas Høegh-Christensen.